Meclis'te bakana ''silah çektin'' suçlaması

TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 'silah' çektiği iddia edildi. Hurriyet.com.tr'ye konuşan Bakan Kılıç 'Bu alçakla bir iftiradır' dedi.

Mecliste bakana silah çektin suçlaması
03 Eylül 2015 Perşembe 19:43 tarihinde eklendi.
TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 'silah' çektiği iddia edildi. Hurriyet.com.tr'ye konuşan Bakan Kılıç 'Bu alçakla bir iftiradır' dedi.
 
TBMM'deki tartışma şöyle başladı. adalet bakanlığı’na atanan Kenan İpek’in oylaması sırasında kavga çıktı. CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Adalet Bakanı İpek yemin ederken “Adaletin nerede şerefsiz” diye bağırdı.
 
'SİLAHINA DAVRANDI' İDDİASI
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, bu olay sonrasında Bakanlar Kurulu sırasında oturan yine Samsun Milletvekili olan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın silahına davrandığını öne sürdü. Bu gelişme üzerine TBMM Başkan Vekili Koray Aydın oturuma ara verdi.
 
BAKAN ÇAĞATAY HÜRRİYET'E KONUŞTU
Hürriyet.com.tr'ye konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir bakanı TBMM'ye silahla girmez. Bu alçakça bir iftiradır" dedi.
 
CHP'Lİ TEKİN: GÖZÜMDEN VURSA İNANMAM
Tartışmayı başlatan sözlere imza atan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ise, Bakan Çağatay Kılıç'ın silah tektiği iddiasına "Bakan yeğenim gibidir, gözümden vursa inanmam" dedi.
 
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUK
Genel Kurul açılır açılmaz CHP adına söz alan Özgür Özel, CHP'li Hayati Tekin tarafından kullanılan "şerefsiz" sözünün tutanaklardan çıkarılmasını istedi. Sadece CHP değil hiçbir parti mensubunun TBMM'de böyle kelimeler kullanmasını tasvip etmediklerini belirten Özel, "Sayın bakan çok incinmiştir. Biz de bu sözü tasvip etmiyoruz. Tutanaklardan çıkarılmasını rica ediyoruz. Büyük üzüntü duyuyoruz" dedi.
 
Hürriyet