"Meclis’te de can güvenliği kalmamıştır"

CHP Milletvekili Levent Gök, yumruk olayından sonra artık TBMM’de de can güvenliğinin kalmadığını, demokrasi açısından utanç verici bir gün olduğunu söyledi.

Mecliste de can güvenliği kalmamıştır
23 Ocak 2014 Perşembe 18:36 tarihinde eklendi.


Levent Gök, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın, Meclis Genel Kurulu'nda yumruklu saldırısına uğraması sonrası hastaneye kaldırılan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı ziyaret etti.

Gazetecilere açıklama yapan Gök, Türkiye kamuoyunu günlerdir meşgul eden yolsuzluk ve rüşvet operasyonları çerçevesinde iktidarın alelacele getirdiği HSYK kanun teklifi Meclis tarafından görüşülürken AK Partili milletvekillerinin, iktidarın yaptıkları yetmiyormuş gibi halkın ve Türkiye’nin demokrasisini savunan CHP’ye olan hınçları ve milletvekillerine yönelik tehditlerinin bugün ağır bir şekilde ne yazık ki Meclis Genel Kurulu’nda cereyan ettiğini söyledi.

Gök, Genel Kurul’da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’a, AKP İstanbul Milletvekili Bülent Sanal’ın 20 metre mesafeyi katederek gelip, olanca gücüyle Tezcan'ın yüzüne yumruk attığını belirten Gök, “Bülent Bey'in sol gözünün altına gelen yumruk darbesiyle, kafasını ayrıca da bulunduğu ortama çarpması neticesinde ciddi bir sarsıntı geçirdiği hepimiz tarafından gözlemlendikten sonra ilk olarak Meclis doktoru tarafından müşahede altına alınmış ve doktorun tavsiyesi üzerine acil şekilde hastaneye getirilmiş bulunmaktadır.

Şu anda Tezcan’ın beyin filmi çekilmiştir. Gözünün altında çok ciddi bir morluk ve yara oluşmuştur. Göz ve beyin doktorları ile diğer doktorlar şu anda arkadaşımızla ilgilenmektedir. Tıbbi bir konu oluğu için gerekli değerlendirmeyi hastane yetkilileri sizlere yapacaktır. Doktorlarımız Tezcan’ın hastanede bir müddet daha müşahede altında kalmasını uygun görmüşlerdir.” bilgisini aktardı.

“DEMOKRASİ AÇISINDAN UTANÇ VERİCİ BİR GÜNDÜR”

CHP’li Levent Gök, demokrasi açısında kabul edilemez bu olayı şiddetle, nefretle kınadıklarını belirterek, şöyle dedi: “Ancak artık Meclis’te de can güvenliği kalmamıştır. Meclis’te Türkiye’nin demokrasisini, insan haklarını, çıkarlarını savunan muhalefet milletvekillerinin çalışma ortamı artık kalmamıştır.

Can güvenliği AKP’nin sayısal güvenliğine güvenerek sürekli bir surette muhalefet milletvekillerini taciz etmesiyle artık bugün dövülme noktasına gelmiştir. Bu Meclis’in can güvenliği kalmamıştır. Bu tasarıların ve bundan sonra gelecek olan kanun tekliflerinin güvenli bir ortamda görüşülmesi, tartışılması olanağı kalmamıştır. Türkiye demokrasisi açısından utanç verici bir gündür. Tüm halkımızdan AKP’nin bu yaptıklarını ibretle izlemelerini ve onlara gereken dersi sandıkta mutlaka vermelerini rica ediyoruz.” 


CİHAN