Meclis'te 'jandarma marşı'

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde 1970'li yıllarda Jandarma'ya yönelik söyledikleri marşı okudu.

Mecliste jandarma marşı
13 Aralık 2012 Perşembe 18:56 tarihinde eklendi.

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da Genel Kurul'da ilk kez şarkı söylendiğini duyduğunu belirtti.

Genel Kurul'da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın, 2013 yılı bütçesi üzerinde, CHP milletvekilleri görüşlerini dile getirdi.

 
Çam, Hükümet'in, kendisini eleştiren, tepki koyan, gösteri yapanları anlamaya çalışmak, eleştirileri kabul etmek zorunda olduğunu ancak bütün bunlara tahammül edemediğini ileri sürerek, ''Siz demokrat değil, olsa olsa işkenceci olursunuz'' dedi.
 
Güvenlik güçlerinin kendisine bibergazı sıktığını ifade eden Çam, bu kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmadığını, bakandan hiçbir açıklama duymadığını kaydetti. Çam, konuşması sırasında Bakan'ın ''pişkin pişkin güldüğünü'' ileri sürerek, ''At sahibine göre kişner. Sahibi böyle yapıyorsa, at da ona göre kişniyor'' görüşünü savundu.
 
Jandarma ve emniyet görevlilerin zor koşullar altında çalıştıklarını ifade eden Çam, 1970'li yıllarda, öğrencilik döneminde poliste gördükleri eziyetten dolayı jandarmaya daha sevecen ve daha sıcak baktıklarını anlattı. Çam, ''Jandarma'yı gördüğümüzde de şu marşı söylüyorduk'' diyerek, ''Jandarma biz sosyalistiz. Dostuz yalnız biz sana. Kurtuluşun bizimledir, elini uzatsana. Jandarma ah sen bir bilsen, sana ne iş verdiler, belki bir gün bakan sana köylünü kurşunla der'' sözlerinin olduğu marşı okudu.
 
Musa Çam'ın marş okumasını gülümseyerek karşılayan TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, ilk defa Genel Kurul'da şarkı söylendiğini duyduğunu belirtti. Mumcu, ''Böyle olacak bir şey değil ama...'' dedi.
 
CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, denizcilik sektöründe krizin devam ettiğini savunarak, denizcilik sektörünün özel önem taşıyan sektörler arasında yer alması gerektiğini belirtti.
 
CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, karayolları personeli arasında sosyal dayanışmanın oluşturulmasını istedi. Bölünmüş yollarda ve otobanlarda kolaj kontrolü yeterince yapılmadığı için bu yollarda seyahatin mümkün olmadığını ifade eden Ekinci, özellikle sağ şeritlerin sorunlu olduğunu kaydetti.
 
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın bakanlıktan ayrılmadan önce yapacağı en hayırlı işin, bilişim bakanlığının kurulmasını teşvik etmek olduğunu belirtti. 
 
Bakan Yıldırım'a, ''Türk Telekom'un özelleştirilmesine karşı çıkmadınız mı çıktıysanız da sizi mi dinlemediler-'' diye seslenen Aksünger, Türk Telekom gibi stratejik ve kar eden bir yer özelleştirilirken, 8 bin çalışanın bulunduğu, dışarıya iş yaptıran TRT'nin neden özelleştirilmediğini sordu.
 
CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Hükümet'in, milli bayramların stadyumlarda değil, sokakta, halkın katılımıyla kutlanması gerektiğini ifade ettiğini ancak daha sonra Cumhuriyet Bayramı'nı sokakta kutlamak isteyen vatandaşların, bibergazı ve başka müdahalelerle engellenmek istendiğini söyledi. Serindağ, ''Sayın Bakan, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak ne zamandan beri suç oldu?'' diye sordu. 
 
Muhalefete yönelik belediyeler üzerinde kıskaç uygulandığını öne süren Serindağ, ''Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne Mülkiye müfettişi gönderilmedi, acaba sayın Bakan gizlediğiniz bir şey mi var?'' dedi.