Meclis'te tashih ve gözlük gerginliği

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un, tashih talebinde bulunan Metiner'e söz vermek istemesine CHP'li ve MHP'li milletvekilleri itiraz etti.

Mecliste tashih ve gözlük gerginliği
02 Kasım 2011 Çarşamba 21:09 tarihinde eklendi.

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, bir kanun tasarısı nedeniyle TBMM Genel Kurulunda söz aldı.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun, bir oturumun açılışında yaptığı konuşmanın AK Partili milletvekilleri tarafından protesto edildiğini belirten Öner, "Hatta Sayın Adalet Bakanı uyardı Mumcu'yu, 'orası tarafsızlık yeri' dedi. Sonra girdim, internete baktım, bu uyarıyı yapan Sayın Adalet Bakanı'nın adı 'Ali Dibo'ya çıkmış" diye konuştu.

AK Partili milletvekillerini yoğun protestosu altında konuşmasını sürdüren Öner, "Bir değerli milletvekilimiz dün yaptığı konuşmada saltanatın kalkmasından övgüyle söz ederken, 'saltanat kalktı ama faşizm geldi' diyor. Büyük Atatürk'ten neden rahatsız oluyorsun? İnönü'den niye rahatsız oluyorsun? Atatürk olmasaydı sen olmazdın burada. Her gün 5 vakit o yüce çağrıyı duyamazdık.

Atatürk, Alparslan'ın fethettiği Anadolu'yu düşman postalından temizledi. Atatürk'e kötü düşünenler gulül ve gıybet içindeler. Gulül ne demek? Gulül, beytülmala dil uzatmaktır. 3 yıldır Deniz Feneri zanlılarını yargı önüne çıkaramıyorsunuz. Rüşvet alan da alınmasına göz yuman da suçludur" dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un, tashih talebinde bulunan Metiner'e söz vermek istemesine CHP'li ve MHP'li milletvekilleri itiraz etti.

Metiner'in konuşmak üzere kürsüye gelmesi üzerine CHP'li milletvekilleri itirazlarını yoğunlaştırdı. Metiner, CHP'li milletvekillerine, "Sizin bu faşizminize asla teslim olmayacağız. Sizin iradenizin karşısında diz çökmeyeceğiz. Dinleyeceksiniz. Adam gibi adamız biz. Dinlemeyi bileceksiniz bizi" diyerek tepki gösterdi.

Sadık Yakut, CHP'li milletvekillerinin, Metiner'in bu sözlerine yönelik tepkileri artınca birleşime ara verdi. 

Aranın ardından bazı CHP'li milletvekillerinin Metiner'e "terbiyesiz" diye bağırdıkları, Metiner'in de "sensin terbiyesiz" diye yanıt verdiği duyuldu.

Öte yandan, TBMM Genel Kurulunda, uluslararası sözleşmelerin görüşülmesi öncesinde komisyon ve hükümetin yerini alması sırasında da tartışma yaşandı. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Genel Kurulda bulunmadığını belirterek, Sadık Yakut'a, "Böyle bir şey olur mu komisyon burada hükümeti arıyorsunuz ya" diye seslenmesi tartışmaya neden oldu. 

Genel Kurul salonuna giren Bakan Dinçer'in yerine otururken kendilerine, "gözünüze gözlük alın" diye hitap ettiğini ifade eden Vural, "Senden bakan falan olmaz. Sen kim oluyorsun, hakaret ediyor gözlük alın" diye bağırdı.


NTV