Mecnun Odyakmaz ağzını bozdu

Silivri'de görülen şike davasında mahkeme başkanı, Tayfur Havutçu'yu Braga galibiyeti nedeniyle kutladı. Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz "Biz maç satacak kadar o.... çocuğu muyuz" diyerek tepkisini dile getirdi

Mecnun Odyakmaz ağzını bozdu
16 Şubat 2012 Perşembe 12:44 tarihinde eklendi, 2.595 kez okundu.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin küçük salonunda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan'nın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı.

     
Tutuklu sanıklardan Bülent İbrahim İşçen'in raporlu olması nedeniyle katılmadığı duruşmada, tutuksuz sanıklardan Beşiktaş Futbol Takımları Genel Direktörü Tayfur Havutçu ile Doğan Ercan, Ahmet Ateş, Serkan Acar, Yavuz Ağrıgöl ve Tuğrul Çağrı Özer de hazır bulundu.
     
Duruşma salonuna gelerek yerine geçen Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, arka sıralarda oturan tutuklu sanıklara seslenerek, ''Ön tarafa gelin de yüzünüzü görelim'' dedi.
    
Başkan Ekinci, Havutçu'yu tebrik etti
    
Ekinci, tutuksuz sanık Tayfur Havutçu'yu da Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Portekiz ekibi Braga'yı deplasmanda 2-0 yendiği maçı kast ederek, ''Tayfur Bey, Beşiktaş'ı tebrik ediyoruz'' şeklinde konuştu.
     
Bu arada, duruşma başlamadan önce basın mensuplarının olduğu bölümün yakınına gelen tutuklu sanık Sivasspor Külübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçe-Sivas maçı sırasında şeref tribününden stada doğru eliyle yaptığı 4 işaretinin yanlış anlaşıldığını belirterek, şunları kaydetti:
   
''Emniyette o hareketi bana sordular. 'Her neyse polis sorar ama savcı sormaz' dedim. Savcılıkta da aynı soru sorulunca iyice sinirlendim. 'Her neyse hakim sormaz' dedim ama hakim de aynı soruyu sordu. O yetmiyormuş gibi bir de cezaevine girdiğimde gardiyanın ilk sorduğu da 'Ağabey o işaret ne anlama gelir' oldu.''
     
''Biz şike yapmak için maçtan önce konuşup anlaşamadık ama şeref tribününde 2 dakikada anlaştık ve ben 4 işareti yaptım öyle mi-'' diyen Odyakmaz, ''Biz maç satacak kadar...'' diyerek küfür içeren ifadeler kullandı.
     
Duruşmada, TRT spikerleri Hakan Kıra, Muammer Demiröz ve Ömer Faruk Zora tarafından iddianamenin 232'nci sayfasından itibaren okunmasına devam ediliyor.
   
 Bu arada, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi önüne dün olduğu gibi taraftarların gelmediği, duruşma salonunda da önceki 2 celseye göre katılımın az olduğu gözlendi.