Mecnun Odyakmaz'dan şok şike itirafı

3 Temmuz’da başlayan şike soruşturması kapsamında tutuklanan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, cezavinde müthiş iddialarda bulundu.

Mecnun Odyakmazdan şok şike itirafı
22 Kasım 2011 Salı 10:51 tarihinde eklendi, 1.277 kez okundu.

S.U: Mecnun Başkan nasılsın? 3 Temmuz’dan bugüne neler yaşadın?

M.O: Gençliğimin önemli bir zamanı cezaevinde geçti. Gençlik yıllarımda maalesef pis işlere bulaştım. Evet, hepsi hataydı. Gençken içimdeki şiddet fazlaydı ve bunların bedelini 95 yılına kadar ödedim. Sonra tövbe ettim.
 
İŞTE ŞOK İTİRAFLAR!

 
Maçtan önce oyuncuları uyardım
 
S.U: Peki ne yaptın ki bugün buradasın. Şikeye nasıl karıştın?
 
M.O: Ben ve arkadaşlarım asla şike yapmamıştır. Ben Aziz Yıldırım ile çok görüşen, hatta iyi anlaşan bir kişi değilim. Aramız hep gergin olmuştur. Ben maç satan karısını da satar sözlerini her ortamda kullanmışımdır. Doğrudur şampiyonun belli olacağı son Sivasspor-Fenerbahçe maçından önce Aziz Yıldırım’da başkalarıda beni hep aradı ama onlarla bu tür diyaloglara girmedim. Onlar benden Sivasspor olarak maçı vermemizi istediler ama ne telefonda ne de yüz yüze onlara ne böyle söz verdim ne de garanti. Ben maçtan dakikalar önce  soyunma odasına indim ve aynen futbolcu ve teknik kadroya şunları söyledim. “arkadaşlar bugün terinizin son damlasına kadar savaşacaksınız ve önce kendi şahsiyetiniz için sonra da Sivasspor için oynayacaksınız. Pes etmek yok. Fair-play çerçevesince oynayın ve kazanın. Maçı satan şerefsizdir,sizler de onurlu insanlarsınız”
 
Aynen söylediklerim bu. Ancak gazetelerde bu konuşmam “ Arkadaşlar çıkın oynayın ama sert oynamayın,rakip oyuncuları sakatlamayın,dikkatli olun” şeklinde çıktı. Bu yalandır,bu bana ait değildir.
 
Ayrıca size maçtan 2 gün önce futbolcum Mehmet Yıldız’ın söylediği sözü de aktarmak istiyorum. Mehmet Yıldız geldi, başkan konuşmamız lazım dedi. Söyle Mehmet dedim. Bana lütfen kimden geldiğini sorma, Fenerbahçe maçı için tüm takıma Trabzonspor 1 milyon teşvik primi vermek istiyor ne diyorsun dedi. Bak Mehmet söyle onlara biz ne Fener’e maç satarız ne de Trabzon’dan teşvik primi alırız.çıkarız oynarız,kazanırız kaybederiz. Mehmet’e sakın bir daha kimseyle görüşme dedim.Bunları mahkemede de söyleyeceğim.
 
Bak kardeşim biz Fener’e maç satmadık. Ben Aziz Yıldırım'la telefonda konuşuyorum üstelik maçla alakası yok. Telefonu kapatıyoruz Aziz Başkan birkaç dakika sonra muhasebecisi Tamer’i arıyor ve bana acil para gönder diyor ve ben bu konuşmalardan sonra cezaevine gönderiliyorum. Yani Aziz yıldırım’ın istettiği o parayı bana verdiklerini düşünüyorlar. Ortada para yok, çanta yok hiçbir şey yok. Bana yargısız insaf yaptılar ama ben buradan çıkacağımı biliyorum çünkü suçsuzum.
 
2006 yılından bu yana temizim
 
S.U:Futbolda bugüne kadar hiç pis işlerin içinde oldun mu?
M.O: İlk geldiğim yıllarda baktım herkes maç alıyor, satıyor. Yani tam bir rezalet durum var. Birkaç yıl ben de doğru olmayan işler yaptım ama inanın 2006 yılından beri ne futbolda, ne özel yaşantımda hiçbir kanunsuz, hileli işin içinde olmadım.
 
S.U: Kaleciniz Korcan’ın yediği gol için ne diyorsunuz?
M.O: Çocuğu da yaktılar. Neymiş, elinden topu kaçırmış. Sanki Volkan hatalı gol yemedi mi? O zaman Volkan’ı da biz satın aldık.
 
Taşçıoğlu’nu araştırsınlar
 
S.U: Maçtan önce elinizle 4 işareti yaptınız. Maç da 4-3 bitti.
M.O:  Yanımda Sivas Valisi vardı. Aziz Yıldırım biraz uzaktı bana. Maçın başlamasına dakikalar kalmıştı. İstanbul medyasından yakından tanıdığım 2 kişi ‘size k...cağız’ tarzında el işareti yapınca, ben de onlara 4 yaptım. Yani ‘4 atacağız size’ demek istedim. Biz 4 atacaktık ama yardımcı hakem izin vermedi. Aleks Taşçıoğlu olması lazım. Mutlak golümüzü yedi. Ama o hakeme kimse bir şey söylemedi. Soruşturulmadı bile olay.