Medeniyetler Korosu, Apollon Tapınağı'nda söyledi

Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Antakya Medeniyetler Korosu, Apollon Tapınağı'nda konser verdi.

Medeniyetler Korosu, Apollon Tapınağında söyledi
24 Eylül 2014 Çarşamba 14:10 tarihinde eklendi.
Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen ve 11 Eylül'de ünlü müzisyen Goran Bregoviç konseriyle başlayan Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, dün akşam Antakya Medeniyetler Korosu sahneye çıktı. 3 semavi dine mensup rahipler, imamlar, rahibeler, kuyumcular, öğretmenler, öğrenciler, emekliler ve serbest meslek gruplarına mensup 120 kişiden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu'nun 33 üyesi, Manavgat Belediyesi'nin davetlisi olarak festivale katıldı. Koro, ilahilerin dışında Türkçe, Fransızca, Kürtçe, Lazca şarkılar seslendirdi. Yerli ve yabancı turistler ise şarkılar eşliğinde halay çekti.
 
Yılmaz Özfırat'ın yönetip sunumunu yaptığı koro her dilden ve dinden ilahiler dışında, eski ve sevilen parçaları da solo ve koro olarak seslendirdi. Yönetmen Özfırat, "Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle bu ülke bizim. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Allah bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Günümüzde dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu şey barıştır. Bizim üzerimizdeki kefeni anımsatıyor. Biz bu uğurda kefenimizi giydik ve yola çıktık. Yolumuz bugün Side'ye düştü. Burada amacımız her dilden, her dinden müzikleri sizlerle paylaşarak hoşgörü kültürüne katkıda bulunmak. 29 Ekim'de de Amerika'da bu misyonumuzu yerine getireceğiz" dedi.
 
Günbatımı konserlerinin ardından Side Kent Meydanı Liman Mevkii'nde ise Fransa'dan gelen Jim Murple Memorial grubu sahneye çıktı. 26 Eylül'e kadar sürecek festivalde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Brezilya'dan Latino Cuban, Türkiye'nin en eğlenceli sanatçılarından Buzuki Orhan, Türkiye'nin en önemli opera sanatçılarından Hakan Aysev de izleyiciyle buluşacak. Festivalin son akşamında Anadolu Ateşi Ateşi Dans Grubu gösteri yapacak.