Medvedev: Kabine er ya da geç değişecek

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, kabinenin er ya da geç değişeceğini, ancak bunun ne zaman olacağı ile ilgili sorunun cevabının Rusya Devlet Başkanı olduğunu söyledi.

Medvedev: Kabine er ya da geç değişecek
27 Mayıs 2013 Pazartesi 09:39 tarihinde eklendi.

Kabinenin değişimi ile ilgili konuya bakanların yoğunlaşmaması gerektiğini kaydeden Medvedev, “Değişim olacak. Bunda şüphe yok. Ne zaman olacağı soru işareti.” dedi.

Hükümet üyeleri içinde kıdemli bir asker gibi konuştuğunu ifade eden Medvedev, “Ben onlara dedim ki, henüz koltuklarınızdasınız ve çalışıyorsunuz… Er ya da geç görevden alınacaksınız. Bu hayatın gerçeği…” ifadelerini kullandı.

Herhangi bir kabine üyesi ya da bürokratın görevden alınmasının hayatın sonu olmadığına değinen Rusya Başbakanı, “Sovyetler Birliği zamanında yaşamıyoruz. Modern bir siyasi sisteme sahibiz. İnsanlar gelir ve gider. Bu bana çok normal geliyor…” değerlendirmesinde bulundu.

İkinci dönem Kremlin’e çıkamaması ya da tüm sahip olduğu güçlerin elinden alınacağı yönünde korkusu olup olmadığı yönündeki soruyu Medvedev şu şekilde cevapladı: “Hayatımın yeni dönemi er ya da geç başlayacak. Tekrar ifade ediyorum, birileri bunların sürekli kalıcı olduğunu düşünüyorsa, bu büyük bir hata. Birçok önemli insan bununla başa çıkamadı. Bu onların kendi draması. Ben başkan, başbakan, bakan ya da milletvekilinin iktidardan ayrılmaya hazır olması gerektiğini düşünüyorum… Bu hayatın çok normal bir düzeni.”

Kendisi açısından bir trajedi olmayacağına değinen Medvedev, “İnsanların bir göreve atandığı gibi, o görevden ayrılmaya da hazır olmaları gerektiğini düşünüyorum. Herkes çalışma için bir son gün olmalı ve anılarını yazmak için zaman bulmalı.” dedi.

Bakanların verimsiz çalıştıkları ile ilgili eleştiriler başta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmak üzere kamuoyunda sıklıkla dile geliyor.

Çalışma tarzları açısından farklılıklar olsa da Putin’le yoldaş olarak diyaloglarını sürdürdüklerine değinen Medvedev, 1999’da St. Petersburg’dan Moskova’ya Putin’le ilişkileri çerçevesinde geldiğini, Putin’in ülke için hiç de kötü olmayan bir yönetici olduğunu söyledi.


CİHAN