Medvedev'den Kıbrıs yorumu

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev Kıbrıs yönetiminin offshore paraları konusunda insafsız politikalarının en kötü örneğini sergilediğini söyledi.

Medvedevden Kıbrıs yorumu
18 Nisan 2013 Perşembe 12:04 tarihinde eklendi.

 

Ria Novosti haber ajansında yer alan habere göre Devlet Duma'sında konuşma yapan Medvedev, "Avrupa Birliği'ndeki ortaklarımıza Kıbrıs ile yaptığı anlaşmalar için ve insafsızca politikaların nasıl uygulanmasını bize öğrettikleri için teşekkür etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Alınan bu kararlar insanların bir kısmına da paraların neden tek bir ülkede saklanması gerektiğini ispat eder nitelikte" dedi.
 
Avrupa Birliği'nin 12 Nisanda Kıbrıs'ı kurtarma planlarıyla ilgili nihai kararını açıkladığını da hatırlatan haberde Kıbrıs'a yapılacak mali desteğin 23 milyar Euro olacağı ve içinden sadece 10 milyar Euro'nun kredi olarak verileceği belirtildi. Kredinin dışındaki yapılan mali desteğin geri ödenmesi için Kıbrıs'ın devlet harcamalarını kısması, vergilerin artırılması, Merkez Bankası altın rezervinin bir bölümünü satması ve Rusya'dan aldığı kredinin yeniden yapılandırması gibi yolların izlenmesi istendi. Avrupa Birliği Komisyonu çalışanları Kıbrıs'ı zor günlerin beklediğini itiraf ederek, kabul edilen kurtarma programıyla adanın korunmasının da sağlanacağından emin olduklarını duyurdu.

DHA