Medvedev’den YotaPhone yorumu

Rusya’nın sivil ve askeri teknoloji ürünlerinin üretimine ve ihracatına yardımcı devlet kuruluşu Rostehnologiya (Rosteh) Başkanı Sergey Çemezov, ilk Rus akıllı telefonu YotaPhone’u Başbakan Dimitri Medvedev’e hediye etti.

Medvedevden YotaPhone yorumu
05 Aralık 2013 Perşembe 13:25 tarihinde eklendi.

Teknolojiye düşkünlüğü ile bilinen Medvedev, “Apple gerildi mi?” sorusunu yöneltti. Çemezov da cevaben, “Bizim telefonumuzun avantajı iki ekranı var. Biri siyah beyaz, diğeri ise LCD ekran. E-Ink olan siyah beyaz ekran neredeyse hiç pil kullanmıyor…” dedi.

Yeni akıllı telefonu Medvedev’e tanıtan Çemezov, YotaPhone’un yüzde 100 Rus icadı olduğunu söyledi. Singapur’daki tesislerde telefon üzerinde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Rosteh Başkanı, “Akıllı telefon 5 ayrı yenilikçi Rus patentiyle üretilmekte ve dünyada benzeri bulunmuyor.” ifadelerini kullandı.

Bazı çevreler tarafından iPhone’a rakip olarak gösterilen YotaPhone, dünyada ilk kez, LCD ekran ve e-kitap okuyucularda kullanılan ve gözleri yormadan görüntüleme sağlayarak pil ömrünü uzatan E-Ink ekranı bir araya getiren akıllı telefon olma özelliğine sahip.

Yota Devices şirketi tarafından kısa bir süre içinde Avrupa’da da satışa sunulması beklenen telefon, 2010 yılında devlet başkanı Dimitri Medvedev'e sunulmasının ardından devlet desteği almayı başarmıştı.

YotaPhone 19 bin 900 rubleden (600 dolar) Moskova’da satışa sunuldu.


CİHAN