Medyaya 'anayasa uyarısı'

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, anayasa yazım süreciyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Süreçle ilgili haberlerde dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Çiçek, "Reyting uğruna sürece zarar vermeyin" dedi.

Medyaya anayasa uyarısı
04 Mayıs 2012 Cuma 20:33 tarihinde eklendi, 1.042 kez okundu.

 

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yaklaşık 1,5 saat süren toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
'Çalışmaların süratli bir şekilde devam ettiğini' aktaran Çiçek, gazetecilere anayasa çalışmalarıyla ilgili haberlerde dikkatli olunması uyarısında bulundu.
 
Anayasa komiyonu üyerini zan altında bırakacak haberlerden kaçınılması gerektiğini söyleyen Çiçek şunları kaydetti:
 
"Bu süreci sizlerle ve sizler aracılığıyla herkesle paylaşmaya çalıştık. Sürecin en önemli kısmı bu 2. etap çalışmalardır. Bu süreçte bizden kaynaklanmayan bir takım spekülatif haberlerle değerlendirme yapılmamasını rica ediyoruz. Teyit edilmemiş bilgilerin kamuoyuna aktarılmamasını rica ediyoruz. Partilerin yerine konularak haber üretmeyi doğru bulmadığımızı, arkadaşlarımızın hepsinin bundan ciddi ölçüde rahatsız olduğunu ifade etmek istiyoruz."
 
Komisyonda uzlaşı ve çaba içerisinde çalışıldığını ve bu sürece herkesin olumlu katkı vermesi gerektiğini anlatan Çiçek, 
 
"Kimse kendisini bir partinin yerine koyarak yorum ve değerlendirme yapmamalı. Anayasa yapım süreci içerinden yetkili olan 12 arkadaşımız bulunuyor. Bunlar tesadüfen bir araya gelmiş 12 kişi değil, partilerimizin karar alarak bildirdikleri kişilerdir. Anayasa yapım sürecini değerlendirirken bu 12 arkadaş tarafından yapılacak açıklama komisyonla ilgili bir değerlendirme konusu olmalıdır. Partilerin yapacağı açıklamalar kendi görüşleridir" diye konuştu.
 
'REYTİNG UĞRUNA SÜRECE ZARAR VERMEYİN'
Vatandaştan bu süreçte çok büyük destek gördüklerini ifade eden Çiçek, gazetecilere "Şimdi bu katkıyı sizlerden bekliyoruz. Reyting ve haber atlama kaygısıyla sürece zarar vermeyin" dedi.
 
DETAYLI AÇIKLAMA PAZARTESİ
Çiçek, anayasa çalışmalarıyla ilgili detaylı açıklamayı pazartesi günü yapacaklarını da sözlerine ekledi.