Meğer erkekler daha istekliymiş

Esra Erol’un sunumuyla altı sezondur ekranlarda olan evlilik programından yola çıkan Çözüm Araştırma Şirketi’nin hazırladığı analize göre, erkeklerin kadınlara nazaran evliliğe daha istekli olduğu tespit edildi.

Meğer erkekler daha istekliymiş
20 Nisan 2013 Cumartesi 17:50 tarihinde eklendi, 1.070 kez okundu.

 

Çözüm Araştırma Şirketi’nin Esra Erol’un hazırlayıp sunduğu evlilik programını baz alarak yaptığı araştırma raporlarından çıkan sonuçlara göre, “Esra Erol’la Evlen Benimle” programına bugüne kadar katılan 6 bin 786 kişiden 3 bin 810’u erkek. Katılımcıların yüzde 57,8’i 25-44 yaş grubunda.
 
Programlara çıkan adayların eş seçiminde dikkat edilen kriterlerin başında yaş uygunluğu ve karakterinin düzgün olması öne çıkıyor.
 
Boşanmaların yüksek bir oranının şiddet, anlaşmazlık ve şiddetli geçimsizlik yüzünden olduğu belirtilirken, katılımcıların yüzde 54’ünün eşinden ayrılmış, yüzde 41’inin de bekar olduğu tespit edildi.
 
Boşanma nedenlerinden yola çıkarak yüksek çoğunluk sosyal olan, kötü alışkanlıkları olmayan ve maddi durumu iyi olan bir eşi kendine uygun buluyor.
 
Rapor sonucunda çıkan diğer bir enteresan veriye göre, evlenme programlarına katılanların çoğunlukla yengeç ve oğlak burcu olduğu ve en az katılımın da yay ve kova burçlarından olduğu tespit edildi.

İHA