Mehmet Ağar ilk imzayı attı

'Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanarak tahliye olan DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, Aydın Cumhuriyet Savcılığı'ndaydı.

Mehmet Ağar ilk imzayı attı
02 Mayıs 2013 Perşembe 13:07 tarihinde eklendi.

 

Aydın’ın Yenipazar İlçesi'ndeki cezaevinde, 369 gün hapis yattıktan sonra 'Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanarak tahliye olan Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, kalan işlemleri tamamlamak için Aydın Cumhuriyet Savcılığı'na geldi. İlk imzasını atan Ağar, gerekli açıklamaları daha önce yaptığını belirtip soruları yanıtlamadı.
 
Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Susurluk Davası'ndan 5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve geçen yıl 25 Nisan’da girdiği Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki Kapalı Cezaevi’nden 369 gün sonra, geçen 29 Nisan’da tahliye edilen Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na geldi. Eksik evrakları tamamlamak için kente saat 10.00’da gelen Mehmet Ağar, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit tarafından karşılandı. Adliye binasında yaklaşık 1 saat kalan Ağar, çıkışta soruları yanıtsız bıraktı. Ağar, "Eksikleri tamamlayacağız. Gerekli açıklamaları daha önce yaptık" dedi. Adliyeden ayrılan Mehmet Ağar, Aydın Denetimli Serbestlik Bürosu’na giderek ilk imzasını da attı. Daha sonra kentten ayrılan Ağar’ın Bodrum’a gideceği belirtildi.

DHA