Mehmet Ağar tahliye oldu

Bir yıldır cezaevinde olan eski Emniyet Genel Müdürü, eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar tahliye edildi

Mehmet Ağar tahliye oldu
29 Nisan 2013 Pazartesi 12:37 tarihinde eklendi, 1.171 kez okundu.

Susurluk Davası’nda Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki Kapalı Cezaevi’nde 25 Nisan 2012 tarihinden bu yana hapis yatan Demokrat Parti eski Genel Başkanı, eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar, Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanıp tahliye edildi. 

 
1 YIL ADRES BİLDİRECEK
 
Bir dönem Emniyet Genel Müdürlüğü de yapan ve cezaevinde kaldığı süre içinde, siyaset, spor ile iş dünyasından bir çok ismi tarafından da ziyaret edilen Mehmet Ağar’ın kalan 1 yıllık cezası için Denetimli Serbestlik Hükümleri’nin uygulanacağı öğrenildi.
 
Ağar’ın Denetimli Serbestlik Yasası gereği kalan bir yıl için adres bildirme zorunluluğu bulunduğu belirtilirken, bunun için yazlık evinin olduğu Bodrum’u tercih ettiği öne sürüldü. 
 
KORUMALARIYLA BODRUM'A GİTTİ
 
Kimseye duyurulmayan tahliyenin ardından, Ağar’ın, aralarında Korkut Eken’in de bulunduğu bazı yakın arkadaşları ve korumalarıyla Bodrum’a gittiği belirtildi.
 
Ankara Özel Yetkili 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 15 Eylül 2011 tarihinde 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın avukatları kararı temyize gönderdi. Ancak Yargıtay cezayı onadı. Bunun üzerine, bir dönem Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri ve Adalet Bakanlığı da yapan Mehmet Ağar’ın hapis cezasını Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki Kapalı Cezaevi’nde çekmesine karar verildi. 
 
MAHKUMLAR BAŞKA YERLERE TAŞINMIŞTI
 
K-1 Tipi olan cezaevindeki mahkumlar başka cezaevlerine nakledildi. Ardından da tadilat yapıldı ve Yüksek Güvenlikli Cezaevi haline getirilip yeni müdür atandı. DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, 25 Nisan 2012 tarihinde hapis cezasını çekmek üzere Yenipazar’a geldi. Büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Ağar, cezaevine girdikten sonra da tadilatlar devam etti. Diğer mahkumların Ağar’ın bulunduğu bölüme ulaşamaması için özel bölümler inşaa edildi ve cezaevi çevresindeki güvenlik önlemleri arttırıldı. Cezaevindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından, diğer cezaevlerinden bazı mahkumlar Yenipazar Kapalı Cezaevi’ne getirildi.
 
ÜNLÜ İSİMLERİN AKININA UĞRADI
 
Cezaevi yakınına helikopter pisti de inşaa edilirken, Mehmet Ağar’ı, aralarında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, İşadamı Mustafa Koç, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, futbolcu Arda Turan, Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy, gazeteci Hıncal Uluç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Galataray eski Başkanı Adnan Polat ve işadamı Ferit Şahenk gibi bir çok ünlü isim ziyaret etti.
 
DENETİMLİ SERBESTLİKTEN YARARLANDI
 
Daha önce avukatı ve yakınlarının yaptığı açıklamalarda tahliye olamayacağı ifade edilen Mehmet Ağar, 4’üncü Yargı Paketi kapsamında avukatının yaptığı başvuru sonucu bugün serbest bırakıldı. Yenipazar Cezaevi’nden ayrılan Mehmet Ağar’ın kalan 1 yıllık cezası için Denetimli Serbestlik Hükümleri’nin uygulanacağı öğrenildi.