Mehmet Akif Ersoy, kabri başında anıldı

Mehmet Akif Ersoy, vefatının 77. yılında Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Mehmet Akif Ersoy, kabri başında anıldı
27 Aralık 2013 Cuma 13:05 tarihinde eklendi.

Edirnekapı Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine, Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra bir ilkokul öğrencisi Mehmet Akif Ersoy’a ait olan Safahat şiirini okudu.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatçi, Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 77. yıl dönümünü anmak için bir araya gelindiğini söyledi. Saatçi, “Merhumu her sene burada anmak onun milletimize gösterdiği çözüm ve hedefleri yeniden hatırlamak ve eksiklerimizi görmek adına yaptığımız bir vefa buluşmasıdır ve milli bir görevdir. Bu anma törenlerinin her sene artan sayıda katılımcıyla yapılması ona olan hasretimizin, muhtaçlığımızın göstergesidir.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, üzüntüyü ve mutluluğu bir arada yaşadığını söyledi. Argon, “Ben dedemin ahlakına hayranım, dedem ahlak abidesi olduğu için onunla gurur duyuyorum ve kendimi çok şanslı hissediyorum. Dedem her yerde anılıyor çok güzel törenler yapılıyor. Ben safahatın gençler tarafından çok güzel anlaşılıp okunmasını istiyorum. Bir belgeseldir Safahat Türkiye’nin o zaman ki tarihidir ne gördüyse onu yazmıştır. Onu anlamak için satır satır okuyup idrak etmek lazım. Mehmet Akif’in her yönüyle anlatılması taraftarıyım. İnşallah gençlerimiz bunu başaracak.” ifadelerini kullandı.

Burkina Fasolu öğrenci Hamidov Savailogo ise Mehmet Akif Ersoy’un İslam’ın lideri olan en büyük şairlerden birisi olduğunu söyledi. Savailogo, Mehmet Akif Ersoy’a ait olan Safahat şiirini ezbere okuyarak Ersoy'a olan sevgisini belirtti.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’un kabrine çelenk bırakıldı. Mustafa Saatçi de Burdur'dan getirdiği toprağı Ersoy'un kabrine serpti. Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunması ile sona erdi.


CİHAN