Mehmet Ali Birand'dan Öcalan bombası

Gazeteci Mehmet Ali Birand'dan Öcalan ile ilgili çok tartışılacak açıklama.

Mehmet Ali Biranddan Öcalan bombası
22 Kasım 2012 Perşembe 08:59 tarihinde eklendi, 1.802 kez okundu.
CNN Türk'te Enver Aysever 'in sunduğu “Aykırı Sorular” programına konuk olan M.Ali Birand 'ın Öcalan hakkındaki çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Birand, etnik kimliğini “Asimile olmuş Kürt” olarak tanımlarken anne tarafının Kürt olduğunu söyledi. Abdullah Öcalan hakkında da ilginç açıklamalarda bulunan Birand şunları söyledi: 
 
ÖCALAN 'LA RÖPORTAJ YAPARDIM 
 
İmkanım olsa Öcalan 'la hemen röportaj yapardım. Bir gazeteci “Öcalan beni çağırıyor röportaja ben yapmıyorum diyorsa, hemen mesleği bıraksın.” Öcalan 'la röportaj yapsam neden çıktığını ve neden geldiğini, pazarlık olup olmadığını, bundan sonrasıyla ilgili sorular sorardım. 
 
TÜRKİYE 'NİN GENEL AFFA İHTİYACI VAR 
 
Türkiye 'nin bir genel affa ihtiyacı var. Genel af olmadan çözüm gelmez. Öcalan 'ı bugünkü hiçbir iktidar önümüzdeki 10 yıl içinde göze alıp adımını atamaz, bir karşılıklı anlaşma olursa olur. Şöyle olursa olur; Karşılıklı ateşkes ilan edilir, ilk adımlar atılır, ilk af çıkar, silaha dokunmamışlar affedilir. Arkasından yönetime gider, en sonunda da Öcalan affedilir. Buna ihtiyaç vardır. 
 
ÖCALAN PARTİ LİDERİ OLUR, MECLİSE GİRER 
 
O zaman Öcalan bir parti lideri olur. Bu demokrasinin gereğidir. Bugün Arafat olmuştur, Şimon Perez olmuştur. Öcalan da terörist, Arafat ta terörist. Oda insan öldürdü, Öcalan da öldürdü. Gerçekçi olalım. Öcalan eğer çok gecikilmezse günün birinde meclise de girebilir. Bunu yaparsa ancak Tayyip Erdoğan yapabilir. Ondan güçlü birisini görmüyorum. Bu da 2014-2015 'ten sonra olur. Tayip Erdoğan başkanlığı alırsa bu cesareti olur. Ben 2015 sonrasında bekliyorum gelişmeleri.