Mehmet Ali Çelebi tutuklandı

Ergenekon davasında 16 yıl 6 ay hapis cezası alan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi tutuklandı.

Mehmet Ali Çelebi tutuklandı
14 Ağustos 2013 Çarşamba 16:39 tarihinde eklendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hakkında yakalama kararı verilen Teğmen Mehmet Ali Çelebi bugün teslim oldu. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen Çelebi sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Ergenekon davasına bakan hakimlerin yıllık izinde olması nedeniyle mahkemenin başkanlığını Metin Özçelik yaptı. Mahkemede Hakim Kemal Can ve Savaş Çelik de üye hakim olarak yer aldı.Duruşmada ilk olarak, Çelebi hakkındaki yakalama kararı okundu.

Savcı Mustafa Çavuşoğlu, mahkemece sanık hakkında hüküm ile birlikte yakalama kararı çıkarılması nedeniyle Çelebi’nin tutuklanmasını istedi.

Mahkeme ise, sanığın aldığı ceza miktarı ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı hususlarını dikkate alarak Çelebi’nin “Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmak ve verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklanan Çelebi, Hasdal Askeri Cezaevi’ne gönderildi.


CİHAN