Mehmet Altan medyayı topa tuttu

Yasanın medyada çok geniş yer bulmasına karşın içeriğinin hiç kimse tarafından doğru düzgün yazılmadığını kaydeden Altan basını topa tuttu

Mehmet Altan medyayı topa tuttu
26 Ocak 2012 Perşembe 10:03 tarihinde eklendi.

 

Fransa’nın soykırım inkar yasasını senatodan da geçirmesini tartışan Merkez Siyaset’e Mehmet Altan’ın medya kritiği damga vurdu.
 
Yasanın medyada çok geniş yer bulmasına karşın içeriğinin hiç kimse tarafından doğru düzgün yazılmadığını kaydeden Mehmet Altan "o nedenle tartışmayı da doğru bir zemin üzerinde yapamıyoruz" dedi.

Yasanın esasen ’nefret suçları’ anlayışı kapsamında hazırlandığını vurgulayan Mehmet  Altan medyaya sert eleştiriler yönelttiği değerlendirmesinde şöyle dedi.
 
"... Soykırımı inkar yasası olarak basında haber ve yorumlar yapılıyor. Ama yasanın içeriği ve hangi mantığa dayandığını kimse yazmıyor. Ben hiç bir yerde görmedim özellikle bakmama rağmen. Bu yasanın fikir özgürlüğüne karşı olduğunu söylüyoruz ancak Fransa buna karşı ne diyor onu da bilmiyoruz. Fransa bu yasayı ’nefret suçları’ kapsamında çıkartıyor. Diyor ki ’ben bunu soykırım olarak tanımışım, sen bunu sulandıramazsın, iyi ki olmuş diymezsin, olmamıştır diyemezsin, çünkü bunları demek ’nefret suçları’ kapsamındadır’. Eğer konuyu uluslararası hukuk üzerinden tartışacaksak bunu bilmek gerekiyor. 
 
Gazetecilik açısından da ne olup bittiğini yazmak gerekiyor. Haberi ben hiç bir yerde okuyamıyorum. Fransa bu yasayı esas olarak bu anlayış üstüne çıkartıyor. Bizim tartıştığımız fikir özgürlüğü eleştirisine karşın ’nefret suçları’nı koyuyor. Ama yasanın içeriği ve dayandığı anlayış doğru düzgün yazılmadığı anlatılmadığı vakit biz de boşuna tartışmış oluyoruz... "

Medyaradar