Mehmet Altan neden gönderildi ?

Star Gazetesi'nde köşe yazısı yayınlanmaya Mehmet Altan TRT Haber'in konuğuydu.

Mehmet Altan neden gönderildi ?
18 Ocak 2012 Çarşamba 17:39 tarihinde eklendi.

 

Star gazetesinin yazı günlerini azalttığını PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'na şikayet eden röportajı sonrasında, kendisinden talep edilen açıklamaya yazısında yer vermeyen Mehmet Altan ile gazetenin ilişkisi sona erdi.
 
Yazısı yayınlanmayan ve gazeteden gönderilmiş olan Mehmet Altan TRT Haber'in konuğuydu. 
 
TRT Haber muhabirinin gündemle ilgili sorularına yanıt veren Mehmet Altan, programın sonunda Star'dan gönderilme sürecini de anlattı. 
 
Muhabirin "neden yaşandı bu ayrılık?" sorusuna Mehmet Altan "Yazım yayınlanmadı. Benim zaten gazeteyle hukuksal olarak bir anlaşmam yoktu. Yazımın yayınlanmamasının anlamı bellidir." diye yanıt verdi.
 
- Neden konmadı sizce yazınız?
 
Mehmet Altan:  "Yönetime sormak lazım. Zaten 7'den 5'e düşmüştü. Bunu da söylemiştim ben. Türkiye'nin şu anki manzarası belli, neler konuşulmuyor diye bakmak lazım. Örneğin neden Uludere'den sözedilmiyor? 34 insan öldürüldü 19 gün önce. Benim bütün ömrümü harcadığım Türkiye bu değil.
 
İnsanların kimlikleri konuştukları kadar konuşmadıklarıyla da şekillenir. Uludere konuşulmuyor. Deniz Feneri konuşulmuyor. Ben bir takım iradelerin istediğinin yazılıp istemediğinin yazılmadığı bir Türkiye görüyorum. Uludere'nin ardından ertesi gün saat 12'ye kadar kimse konuşamadı medyada. Bu da neden yayınlanmadı yazımın belki de cevabıdır."