Mehmet Baransu serbest bırakıldı

Gözaltına alınan Gazeteci Mehmet Baransu çıkarıldığı mahkemece serbest bıkrakıldı. Çıkışta açıklama yapan Baransu, "MİT’in, CHP’li milletvekillerini fişlemesiyle ilgili bir haber var. Onunla ilgili yakalama ve gözaltı var." dedi.

Mehmet Baransu serbest bırakıldı
22 Kasım 2014 Cumartesi 15:38 tarihinde eklendi.
Gazeteci Mehmet Baransu, sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınmıştı. Baransu, İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim karşısına çıkarıldı. Hakime suçlamalarla ilgili ifade veren Baransu, serbest bırakıldı. 
 
Gözaltı ile ilgili adliye çıkışı açıklama yapan Baransu, “MİT’in CHP’li ve MHP’li milletvekillerini fişlemesiyle ilgili bir haber ve onunla ilgili yakalama ve gözaltı var. Devletin siyasi bilmem neyiyle, casuslukla masuslukla ilgili suçlamayla beni çağırdılar. 4 dosya ilgili beni çağırdılar, ifade verdim ve çıktım. Yakalama kararı çok komik bir şey. Türkiye’de komik şeyler oluyor. Bunların hesabını tek tek ben değil, o fişleme yapanlar verecekler.” şeklinde konuştu. 
 
MİT'in, CHP'lileri fişlediğinin yayınlanan haberden sonra doğrulandığını anlatan Baransu, "Onunla ilgili bir yakalama kararı çıkartmışlar benimle ilgili. Geldik işte ifade verdik. Bu zaten Meclis'e taşındı. MİT bunu kabul etti. CHP’lileri fişlediğini kabul etti. Hatta şunu dedi; 'Biz fişledik ama iyilik olsun diye fişledik kötülük oldun diye değil’ Meclis'e bir soru önergesine cevapla ilgili.” ifadelerini kullandı. 
 
Gözaltı ile ilgili de bilgi veren Baransu, şunları söyledi: "TEM’den geldi arkadalar. 7 kişi geldiler. Terör kapsamına aldıkları için geldiler. İşte iddianameyi gördük. Çok komik bir iddianame. Yani hem MİT ‘ben fişledim’ diye kabul etti. Biliyorsunuz o şöyle bir fişlemeydi: Devlet ihale vermeden önce MİT Müstşarlığı'ndan belge istiyor. CHP’li ve MHP’li iş adamlarına ihale vermiyorlar. Bunun belgesini yayınladım. Hem kabul ediyorlar hem de hukuksuz bir işlem. Hem de bana casusluktan dava açıyorlar. Yakalama kararı çok komik bir şey. Türkiye’de komik şeyler oluyor."