Mehmet Baransu'ya ''soyadı'' şoku

Eski eşi, FETÖ tutuklusu Mehmet Baransu’nun iki çocuğunun “Baransu”olan soy isimleri, mahkeme kararı ile değiştirdi.

Mehmet Baransuya soyadı şoku
07 Aralık 2016 Çarşamba 14:54 tarihinde eklendi.
Eski eşi, FETÖ tutuklusu Mehmet Baransu’nun iki çocuğunun “Baransu”olan soy isimleri, mahkeme kararı ile değiştirdi.
 
Balyoz davasındaki kumpas soruşturmasında tutuklanan ve hakkında dava açılan Mehmet Baransu'nun çocuklarının soy isimleri mahkeme kararı ile değişti.
 
Halen Silivri Cezaevi'nde bulunan Baransu'nun boşandığı eşi Esra Konur bir süre önce avukatı Murat Sultansu kanalı ile İstanbul Asliye Hukuk Mahkemsi'ne başvurarak Baransu'dan olan iki çocuğunun soy isimlerinin Konur olarak değiştirilmesini talep etti.
 
MAHKEME KARAR VERDİ
 
Baransu'nun çocukları H.B.B. (11) ile D.B.B. (5)'nin kendi rızaları ile annelerinin soyadı olan "Konur" soy ismini almak istedikleri yönündeki beyanları da dosyaya sunuldu. Başvurunun düştüğü İstanbul 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı kabul etti. İki çocuğun soy isimlerinin "Konur" olarak değiştirilmesine hükmetti. Esra Konur 2012 yılında Mehmet Baransu'dan boşanmıştı.
 
Esra Konur'un avukatı Avukat Murat Sultansu, "Baransu soy ismi çocuklarda büyük bir mağduriyete sebep veriyordu. Her gittikleri yerde Mehmet Baransu ismi yüzünden mağdur oluyorlardı. Özellikle okul hayatlarını etkiliyordu. 15 Temmuz darbe girişimi ardından bakkalda, manavda bile tepki görüyorlardı. Hatta soy isimleri yüzünden yazlıklarını bile sattılar. Bugün itibariyle soyadlarını değiştirdiler ve inşallah bu mağduriyetleri de son bulacak" şeklinde konuştu.
 
 
Sabah