Mehmet Öcalan İmralı yolcusu

Abdullah Öcalan ile aynı cezaevinde kalan bazı mahkumların yakınları, adaya gitmek üzere Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde Jandarma Komutanlığı'na geldiler.

Mehmet Öcalan İmralı yolcusu
01 Temmuz 2013 Pazartesi 09:45 tarihinde eklendi.
Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, "Yetkililer işlem yapıp bizi gönderirse, döndüğümüz zaman size bazı şeyler söyleyebiliriz" dedi.
 
İmrali Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde hükümlü Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, PKK'lı Cumali Karsu'nun ablası Pervin Oduncu, TİKKO üyesi Hakkı Alkan'ın kardeşi Gülsüm Aysan bugün saat 08.10'da İmralı ile deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Komutanlığı'na geldiler. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Öcalan, "Türkiye'de olup bitenleri herkes görüyor. Yetkililer eğer işlem yapıp bizi götürürlerse, döndüğümüz zaman size o zaman bir şeyler söyleyebiliriz. Kendisi ile gündemdeki konuları konuşacağız. Çözümle ilgili bir mesajı olup olmayacağını henüz bilmiyorum. Onu ancak döndüğümde anlatabilirim" dedi.
 
Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınlarının kimlik kontrolleri ve üst aramalarından sonra İmralı'ya gitmeleri bekleniyor. Mahkum yakınları, İmralı'daki hükümlülerle bir saat açık görüşme yapıyorlar.

DHA