Mehmet Otuzbiroğlu savunmasını yaptı

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda İnternet Andıcı dosyasının tutuklu sanığı emekli Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu son savunmasını tamamladı.

Mehmet Otuzbiroğlu savunmasını yaptı
28 Mayıs 2013 Salı 22:22 tarihinde eklendi, 1.895 kez okundu.
 Otuzbiroğlu, "Adaletin gerçeği araştırmakla yükümlü olduğunun bilincinde olan ve bu sorumluluğu sahiplenen adil bir yargı ve adil bir yargılama talep ediyorum demiştim. Ancak bu talebime karşı da, geçen bir yılda beklentilerime cevap olabilecek bir umut ışığı göremedim" diye konuştu.

Mütalaayı eleştiren Otuzbiroğlu, mütalaanın iddianamenin tekrarı olduğunu söyledi. Otuzbiroğlu, mütalaada, “Ergenekon terör örgütünün amaçları doğrultusunda askeri müdahale ortamı oluşturmak amacıyla belirtilen internet siteleri vasıtasıyla kara propaganda ve dezenformasyon faaliyetlerini icra ve organize ettiği" iddia edildiğini söyledi.

Otuzbiroğlu "Genelkurmay Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı görevimi 07 Ağustos 2007 - 07 Ağustos 2009 tarihleri arasında yaptım. Dava dosyasında, görev yaptığım zaman dilimi içerisinde internet siteleri vasıtasıyla sözde kara propaganda ve dezenfermasyon faaliyetini icra ve organize ettiğime yönelik herhangi bir yazışma, konuşma, toplantı, görüşme delil, sanık veya tanık ifadesi yoktur" diye konuştu.
 
"UĞRADIĞIM İFTİRALARA KARŞILIK KİMSE BENİ ÜZGÜN, GÖRMEDİ, BUNDAN SONRA DA GÖREMEYECEK"
 
"Bu suçlama sadece internet siteleri andıcında parafım olduğundan kaynaklanmaktadır" diyen Otuzbiroğlu, deniz kuvvetlerinde görevli koramirallerin birinci sırasında yer aldığını söyledi. Terfilerin karara bağlanacağı 2011 yılı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısından 5 ay önce Balyoz Davası'ndan tutuklandığını hatırlatan Otuzbiroğlu, "İnternet Andıcı Davası'ndan 17 Ağustos 2011 günü bir kere daha tutuklandım" dedi.

Balyoz Davası'ndan 18 yıl hapis cezası aldığını anımsatan Otuzbiroğlu, "Savcılık esas hakkındaki mütaalasında iddia ediliyor ama, ben hayatım boyunca ne ak, ne kara propaganda veya dezenformasyon faaliyetlerinde bulundum, öyle bir faaliyetle yakından uzaktan bir ilgim yok. Ama bana kara propaganda yapıldı. Maruz kaldığım mağduriyet, benim Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sevgimi, vatan ve millet aşkımı bir nebze olsun azaltamadı. Uğradığım bu iftiralara karşılık bu güne kadar kimse beni yılgın, üzgün, bezgin görmedi, bundan sonra da göremeyecek. Ben haksız hukuksuz yere ceza alsam bile, benim başım yine dik, alnım yine açık olacak" diyerek savunmasını tamamladı.
 
TAŞDELERİN SAVUNMASI VİDEOKONFERANS YÖNTEMİYLE ALINACAK
 
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, davanın tutuklu sanıklarından YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in Ankara GATA'da tedavi gördüğünü ve duruşmaya katılmasının mümkün olmadığının anlaşıldığından son savunması ile son sözünün hastaneye videokonferans yöntemiyle bağlanılarak alınmasına karar verildiğini açıkladı. Taşdeler'in 3 Haziran Pazartesi günü son savunması alınacak. Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı 30 Mayıs Perşembe saat 09.30'a ertelendi.

DHA