Mehmet Perinçek mütalaayı eleştirdi

Ergenekon davasında, tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in tutuklu oğlu Mehmet Perinçek son savunmasını yaptı.

Mehmet Perinçek mütalaayı eleştirdi
25 Nisan 2013 Perşembe 18:19 tarihinde eklendi, 1.741 kez okundu.

 

Perinçek "Esas hakkındaki mütalaaya baktığımızda 5 yıllık yargılamanın boşuna yapıldığını görüyoruz. Polis fezlekesi aynen mütalaa." dedi.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasının duruşmasında Şile kazıları dava dosyası sanığı Ulaş Özel'in ardından örgüt üyeliği suçlamasıyla 7.5 yıldan 15'a kadar hapis cezası istenen Mehmet Perinçek savunmasını yaptı.

Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek, savunmasına "Esas hakkındaki mütaalayı incelediğimizde 5 yıllık yargılamanın boşuna yapıldığını görüyoruz. İddianamede yer alan ve kanıtlarla çürüttüğümüz iddialar, aynı şekilde mütalaada yer alıyor." sözleri ile başladı.
 
Esas hakkındaki mütalaada kendisi ile ilgili bölümün savcılar tarafından yazılmadığını iddia eden Perinçek, "Benimle ilgili bölüm, 2 polis memuru tarafından kaleme alınmıştır. Tutuklanmamdan bir gün önce 21 Ağustos 2011 tarihinde yazılan polis fezlekesi aynen mütalaaya alınmıştır. Polis fezlekesi, iddianameye, iddianame mütalaaya dönüşüyor. Umuyorum ki polis memurlarının yazdığı metinler karara dönüşmeyecektir." dedi.
 
30 Ağustos 2003 tarihinde İşçi Partili gençlerin ve İstanbul Ülkü Ocaklarının katılımıyla yapılan “Kızılelma Koalisyonu” yorumlarına yol açan “Mehmetcik Coni’ye Kalkan Olamaz” mitingine ilişkin açıklamalarda bulunan Mehmet Perinçek, "Bu miting bir siyasi parti faaliyetidir. Bana suçlama yapılmadan önce Ergenekon Terör Örgütü, Doğu Perinçek’in örgüt yöneticisi ve bu mitingin de suç olduğunun kanıtlanması gerekir." ifadesini kullandı.
 
Mehmet Perinçek, Doğu Perinçek’ten talimat almasının parti genel başkanı olması nedeniyle normal olduğunu, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile Ermeni sorununa ilişkin görüşmeler yaptığını ancak Küçük'ten bir talimat almasının söz konusu olmadığını ifade etti.
 
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Perinçek, mütaalada Üniversite santralının kendi üzerine kayıtlı gibi gösterildiğini söyledi. Perinçek "Bu durumda sabahtan akşama kadar aynı anda 15-20 görüşme yapmam gerekiyor." şeklinde konuştu.
 
Duruşma sonunda sanıklar Mehmet Demirtaş ve Sevgi Erenerol için İstanbul Baro'sundan zorunlu avukat tayin edilmesinin istenmesine karar verildi.
 
Balyoz davasından da 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Albay Cengiz Köylü, 28 Şubat soruşturmasından da tutuklu sanıklar Halil Kemal Gürüz, Muhittin Erdal Şenel ile başka suçlardan tutuklu veya hükümlü sanıklar Mustafa Koç, Selim Akkurt ve Yüksel Dilsiz'in, esas hakkındaki son savunmalarının alınabilmesi amacıyla önümüzdeki duruşmalarda hazır edilmelerinin sağlanması karara bağlandı.
 
Tutuklu sanık Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül'ün, 08 Nisan 2013 tarihli dilekçesi ekinde ibraz ettiği, kullanılmış bir adet smok, bir adet gaz bombası, bir adet gaz fişeğine ait boş kovan, bir adet açık alanlar için gaz fişeği ile buna kovan ve neye ait olduğu bilinmeyen metal bir parça eşyanın delil olarak değerlendirilebileceğinden avukat Ergül'ün dilekçesi ile birlikte Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verildi.
 
Ayrıca Ergül'ün, bu malzemeleri duruşma salonuna izinsiz soktuğu ve içeride bir süre elinde tuttuğu, görevlilere vermeme konusunda bir süre ısrar ettiği için hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.
 
Önceki gün polis operasyonu sırasında tarihi mezarlara ait taşları çalarken yakalandığı şeklinde haberler yayınlanan davanın tutuksuz sanığı Seyhun Zaim'in avukatının görevinden istifa ettiğinin, Zaim'e bildirilmesine hükmedildi.
 
Tutuklu sanıklar Muzaffer Tekin, Boğaç Kağan Murathan'ın esas hakkındaki son savunmalarının 29 Nisan 2013 tarihinde alınmasına karar verildi. Ayrıca Ergenekon ana davası iddianeme isim sırasına göre tutuklu sanıklar öncelikli olmak üzere savunmalarının alınmasına başlanacağı hükme bağlandı.
 
Yarın saat 09.30'a ertelenen duruşmada, daha önceden savunmalarının alınmasına karar verilen ancak bugün savunmaları alınamayan sanıklar Kemal Kerinçsiz, Süleyman Esen, Bedirhan Şinal ve Süleyman Esen'in savunmalarınan alınması kararlaştırıldı.

CİHAN