Mehmet Sedef'in sağlık durumu iyi

Konya maçı sonrası, İstanbul'a gitmek için havaalanında beklerken kalbinden rahatsızlanan Medical Park Antalyaspor oyuncusu Mehmet Sedef, anjiyo oldu.

Mehmet Sedefin sağlık durumu iyi
11 Kasım 2013 Pazartesi 20:29 tarihinde eklendi.

Sedef'in sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Ahmet Soylu, kalp krizi teşhisiyle hastanelerine yatırılan futbolcunun anjiyo sonrası sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Akşam üzeri kameralar karşısına çıkan Konya Medicana Hastanesi doktorlarından Doç. Dr. Ahmet Soylu, "Öncelikle tüm spor camiamıza, Antalyaspor taraftarlarına, Mehmet ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Mehmet dün gece 4-5 saatlerinde hastanemize kalp krizi teşhisiyle yatırıldı.

İlk bulgular ciddi bir kalp krizi olduğuna dair bulgular değildi. Fakat yaptığımız tetkiklerden kalp krizi olduğuna dair bulgular vardı. Derhal anjiyo yaptık ve anjiyo da kalbin çok önemli damarı sol inen damarı olan arterinde tam başından çok yoğun trombüsün olduğunu gördük.

Normalde acil baypas gerektirebilecek durumlardan bir tanesidir aslında fakat Mehmet’ in yaşı ve ciddi bir şekilde pıhtı yükünden dolayı başka bir seçeneği denedik ve hastaya yoğun pıhtı eritici ilaç uygulayarak tedavi başlattık. Bu tedaviye dün akşam başlamıştık ve şuan tekrar bir anjiyo kontrolü yaparak dünkü pıhtının azaldığını gözlemliyoruz.

Hastamız yapılan tedavilerden ciddi bir şekilde fayda görmüş şekilde ama kısmen de olsa halen pıhtı olduğundan dolayı tedavi devam ediyor. Şimdilik durumu çok iyi birkaç gün sonra tekrar bir kontrol anjiyosu yapmayı düşünüyoruz. Yaptığımız diğer kontrollerde ise kalbin bu kalp krizinden dolayı fazla bir zarar görmediğini fark ettik.

Futbol kariyerindeki durumu zaman gösterecek şuan bu konuda bir şey söylemek için çok erken. Hastamızın daha önceden kalbiyle ilgili hiçbir sıkıntısı yok. Hastamızı dört gün kadar daha burada tutmayı düşünüyoruz çünkü yapacağımız yeni tedaviden sonra anjiyosunu kontrol etmeyi düşünüyorum." diye konuştu.

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise "Mehmet kardeşimiz bizi inanılmaz üzdü biz dünden beri ne olduğunu anlayamadık. Maç futbol her şey bir tarafa sağlık bir tarafa önemli olan insanın sağlıklı olması buraya gelip onun hızla iyileştiğini görmek bizi mutlu etti. Ailesine ve futbol camiasına büyük geçmiş olsun diyorum ve inşallah bir daha böyle bir şeyle karşılaşmayız." dedi.


CİHAN