Mehmetçik uçakla seyahatten memnun

Milli Savunma Bakanlığı ile THY arasında imzalanan, erbaş ve erlerin uçakla kapsayan protokol kapsamında Van'dan terhis olan, izne giden ve yeni askere gidecek olan yüzlerce asker bugün uçaklarla Van'a gelip, Van'dan ayrıldı.

Mehmetçik uçakla seyahatten memnun
07 Şubat 2013 Perşembe 13:51 tarihinde eklendi.

 

Askerler arasında ilk kez uçağa binenlere rastlanırken, özellikle terhis olan askerlerin büyük mutluluk içerisinde oldukları gözlendi.
 
Milli Savunma Bakanlığı THY arasında imzalanan, erbaş ve erlerin uçaklarla ile taşınmasını kapsayan protokol kapsamında, Van Ferit Melen Havaalanı bugün yoğun bir gün yaşadı. Van'da görev yapan yüzlerce asker, Van Ferit Melen Havaalanı'nda bir araya geldi. Terhis olan Mehmetçikler ailelerine ve sevdiklerine bir an önce kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, Van'a askerlik görevi için gelen ve Van'dan yeni askere gidecek olanlarda ise hem heyecan, hem de durgunluk olduğu gözlendi. Van'a gelen ve Van'dan ayrılan tüm askerlerin ise yeni uygulamadan memnun olduklarını söyledi.
 
İLK KEZ UÇAĞA BİNENLER
 
Hayatında ilk kez uçağa bindiğini söyleyen Mehmetçikler de oldu. Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren bir Mehmetçik, "İlk kez uçağa biniyorum. Askere gideceğim için mutlu ve heyecanlıyım. Devlete bize konforlu bir ulaşım sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Karayolu ile gitsek, aktarmalı olarak en az 3- 4 güne Ankara'da olurduk. Şimdi uçakla hemen 2 saat sonra ordayız" dedi.

DHA