Mehmetler yeniden anlaştı

MMEKA'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, ortağı Mehmet Emin Karamehmet ile anlaşma sağladıklarını, MMEKA'nın yüzde 50 hissesini aldıklarını bildirdi.

Mehmetler yeniden anlaştı
22 Temmuz 2011 Cuma 17:23 tarihinde eklendi, 1.094 kez okundu.

 

MMEKA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kazancı, ortağı Mehmet Emin Karamehmet ile anlaşma sağladıklarını, MMEKA’nın yüzde 50 hissesini aldıklarını bildirdi.
 
NEDEN AYRILMIŞLARDI?
 
İkili arasında Başkentgaz nedeniyle çıkan gerilimin ardından Kazancı aile şirketine dönmüştü. Kurucusu olduğu Aksa şirketinden "Ceketimi aldım ve çıktım" diyerek ayrılan ve Karamehmet ortaklığı ile özelleştirme ihalelerine damga vuran Mehmet Kazancı, yakın çevresine "Aksa'ya geri döneceğim" demişti. 
 
KARA KEDİ GİRMİŞTİ
 
Mehmet Karamehmet ile Mehmet Kazancı arasında 1 milyar 210 milyon dolar bedel ile kazandıkları Başkent doğalgazın devralma sürecinde yönetim çatlağı baş göstermişti. Karamehmet, Çankaya doğalgaz şirketini kurarak, Başkent Gazı devralmak için Özelleştirme İdaresi'ne başvururken, Mehmet Kazancı, "Bu şirkette ben temsil edilmiyorum" diyerek itiraz etmişti. Ancak Özelleştirme İdaresi, Başkentgaz'ın devrinde Karamehmet hakimiyetinde olan Çankaya doğalgazı "Kurulması hukuka uygun" diyerek muhatap alınmasını kararlaştırmıştı. Rekabet Kurulu, MMEKA'nın kazandığı ihaleler sonrası Mehmet Kazancı'nın Aksa'daki hisselerine işaret ederek, "Aksa ve MMEKA ortak bütünlük" demişti. Bu gelişmenin ardından ise ortaklar 2 milyar dolar bedel ile kazandıkları İzmir'i kapsayan Gediz bölgesini ihalede ikinci olan Yıldızlar SSS şirketine bırakmıştı