Mehtap'ın böbreğiyle hayat buldu

Mehtap Civelek'in sol böbreği, Edirne'de 18 yıldır diyalize giren ve nakil bekleyen emekli hemşire 58 yaşındaki Sevdiye Karahan'a nakledildi. ek'in sol böbreği, Edirne'de 18 yıldır diyalize giren ve nakil bekleyen emekli hemşire 58 yaşındaki Sevdiye Karahan'a nakledildi.

Mehtapın böbreğiyle hayat buldu
22 Ocak 2013 Salı 17:40 tarihinde eklendi, 2.127 kez okundu.

 

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, boşanma davası açtığı eşi Volkan Civelek tarafından tabancayla vurulan ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Mehtap Civelek'in sol böbreği, Edirne'de 18 yıldır diyalize giren ve nakil bekleyen emekli hemşire 58 yaşındaki Sevdiye Karahan'a nakledildi. Karahan, hastaneden çıkınca ilk işinin Mehtap Civelek'in ailesini ziyaret etmek olacağını söyledi.
 
 
Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen Mehtap Civelek'in sol böbreği Edirne'ye, akciğer ile sağ böbreği İstanbul'a, karaciğeri ise Malatya'ya organ nakli için gönderilmişti. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Koordinasyon Merkezi tarafından 10 kişinin adı böbrek nakli için hastaneye bildirildi. Yapılan tetkiklerin ardından nakil için en uygun hastanın 18 yıldır böbrek yetmezliği bulunan Sevdiye Karahan olduğuna karar verildi. Dün Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Böbrek Nakli Ünitesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu'nun girdiği ve 3 saat süren başarılı operasyonun ardından Karahan'a nakil gerçekleştirildi. Gece kendine gelen Karahan, hasta odasına alındı.


 
'HASTAMIZ İYİ'
 
Yrd. Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, nakil yapılan hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Sağıroğlu, "Kadavra böbreğimizle ilgili yapılan testlerle Sağlık Bakanlığ'nın gönderdiği listedeki ilk birinci sıradaki hastamıza uyum, yapılan testler sonucu en iyi böbreğin onda çalışacağına karar verilmiştir. İlk sıradaki hastaya nakil başarıyla gerçekleşmiştir. Hastamız 18 yıldır diyaliz hastasıdır. Dün geceden bu saate kadar yaklaşık 1.5 litre idrarı mevcuttur ve durumu oldukça iyidir" dedi.
 
'ONUN BİR PARÇASI BENDE YAŞAYACAK'
 
Organ nakli yapılan Sevdiye Karahan ise ölen Mehtap Civelek'e çok üzüldüğünü söyledi. Civelek, "Çok üzülüyorum o gence. Allah ona kabir rahatlığı versin. Onun bir parçası bende yaşayacak. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Onun organına çok iyi bakacağım" diye konuştu.
 
Cengiz Karahan, eşinin 18 yıldır böbrek hastası olduğunu ve yıllardır uyumlu bir böbrek nakli beklediklerini belirtti. Karahan, "Bu nakil bizi ziyadesiyle memnun etti. Bağış yapan aileye de çok teşekkür ederim. Onlar için üzücü, bizim için mutlu bir olay. İlk fırsatta genç kızımızın ailesini ziyarete gideceğiz" dedi.

DHA