Melek son yolculuğuna uğurlandı

Ağrı'da, eşi ve eşinin ailesinden şiddet gördüğü iddiasıyla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden kadın, toprağa verildi.

Melek son yolculuğuna uğurlandı
27 Temmuz 2012 Cuma 20:06 tarihinde eklendi, 1.728 kez okundu.

 

Hamur ilçesinde yaşayan ve eşi ile eşinin ailesinden şiddet gördüğü iddiasıyla, babası Kasım Levent tarafından Ağrı Devlet Hastanesi ortopedi servisine getirilen Melek Karaslan (24), daha sonra, Ankara'ya sevk edildi. 
     
Tedavi gördüğü, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını kaybeden Karaslan'ın cenazesi, uçakla Ağrı'ya getirildi. 
     
Cenaze aracıyla, Hamur ilçesine bağlı Çağlayan köyüne götürülen Karaslan'ın naaşı, burada kılınan namazın ardından, köy mezarlığında toprağa verildi. 
     
Cenaze töreni öncesi, baba Kasım Levent ile kardeşi Reis Levent'e aile yakınları tepki gösterdi. 
     
Mahmut Levent, gazetecilere yaptığı açıklamada, babanın durumdan haberi olmasına rağmen kızını evden alıp, yetkililere durumu bildirmediğini iddia etti. 
     
Kürtçe konuşan baba Kasım Levent de ''Benim bu durumdan haberim vardı. Ben gittiğimde kızımın perişan durumunu gördüm. Kızımı almak istedim ama bana vermediler, silah çektiler. Korktuğum için evden ayrıldım'' dedi. 
     
Çağlayan köyü muhtarı Bişar Levent de kadının bir süre şiddet gördükten sonra durumu babasına anlattığını, ancak babanın kızını evden almadığını ileri sürdü. 
     
Kadına işkence yapıldığını dile getiren Levent, şöyle dedi: 
   
''Babası bu durumu kimseye anlatmıyor. Bizim zaten olanlardan haberimiz olmuyor. Aradan 8 yıl geçtikten sonra, biz bu durumu öğreniyoruz. Sonra bana bir telefon geldi. Dediler ki Melek 6 aydır tuvalette yaşıyor. Vücudunda çeşitli yaraların oluştuğunu, hastalandığını söylediler. Durumu öğrenince ben Hamur merkeze gittim, durumu polislere anlattım. Sonra polislerle birlikte Melek'i almaya gittik. Kızı polis zoruyla evden alıp, hastaneye götürdük. Daha sonra Ankara'ya sevk edildi.'' 
     
Vali Ali Yerlikaya da ''Olay basında çok yazıldı, çizildi. Ama olay adli bir olay. Cumhuriyet Başsavcımız olayı yakinen takip ediyor. Soruşturma devam ediyor. Adalet tecelli edecek'' dedi.