Melih Gökçek canlı yayında ağladı

Pazar günü BBC muhabirine 'ajan suçlaması' yaparak dikkatleri üzerine çeken Melih Gökçek, TRT Haber canlı yayınına katıldı.

Melih Gökçek canlı yayında ağladı
25 Haziran 2013 Salı 08:33 tarihinde eklendi, 2.824 kez okundu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TRT Haber Kanal Koordinatörü Ahmet Böken'in sunduğu "Neler Oluyor" programına katıldı.
 
Gezi Parkı olaylarının iç yüzünü anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Gökçek, "Kainat bir araya gelse, Allah dilemedikçe bize bir şey olmaz." dedi.
 
Gökçek “Şuna iman ediyoruz Rabbimiz bizimle beraber. Güçleri bize yetmez. Allah’tan başka hiç kimseden de korkmayız. Bunu da bütün dünya bilsin. Ben 65 yaşındayım. 65’in içindeyim. Normal bir insan ömrü 63 yıl. 2 yıl fazlam var. Bütün Türkiye de benim gibi düşünüyor. Bunu da Rabbime olan sevgimden dolayı… Şu anda gözlerim yaşarıyor ama hırstan yaşarıyor. Bize kimsenin gücü yetmez Allah’tan başka… Bazıları diyor ki aman yapmayın etmeyin sizi öldürürler… Kainat bir araya gelse Allah dilemedikçe bize bir şey olmaz. Allah’ın ayeti var. Biz buna iman etmişiz. İman etmeyen için bunun hiç önemi yok. Başbakanımız da buna güveniyor, Türkiye de buna güveniyor. Bugüne kadar bizimle oynadılar. Vallahi Rabbim başlarına öyle bir bela verir ki nerden geldiğini şaşırırlar. İlla bizim bir şey yapmamız gerekmez. Bunu açık ve net olarak söylüyorum. Hiç kimseden korkumuz yok. Bir Allah’a can borcumuz var başka hiç bir şeyimiz yok” dedi. 
 
Gezi Parkı olaylarında sosyal medya üzerinden yapılan provokasyonların masaya yatırıldığı programın son kısmında Ankara'daki bayrak yakma olayı konuşuldu.
 
Bayrak yakma görüntülerin ayrıntılı şekilde yayınlandığı programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu provokasyonunun Ankara'da olduğunu görüntüler üzerinden doğruladı.
 
Gökçek, çevredeki dükkanlardan, yürüyüş yollarından ve sokak lambalarından yola çıkarak olayın Ankara Kızılay Mithatpaşa Caddesi üzerinde olduğunu ifade etti.
 
Olayın 2010 yılında Dolapdere olduğunu iddia edenlere TRT Haber Genel Yayın yönetmeni Ali Ahmet Böken canlı yayında bir daha seslendi.
 
Böken, "Haber kaynaklarımız, yaptığımız arşiv araştırmaları, görüntüde olanlar haberimizi doğruluyor, aksini iddia eden ortaya çıksın" çağrısında bulundu.