Melih Gökçek'ten kadınlar günü şiiri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama düzenledi.

Melih Gökçekten kadınlar günü şiiri
07 Mart 2012 Çarşamba 18:48 tarihinde eklendi, 1.786 kez okundu.

Kutlamaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın eşi Gönül Kılıç, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in eşi Gülten Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eşi Münevver Arınç, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın eşi Mine Bozdağ ile Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in eşi Emine Yüksel, milletvekili, milletvekili eşleri, bürokratlar, büyükelçiler ve büyükelçi eşleriyle çok sayıda davetli katıldı. 
    
Şarkıcı Funda Arar'ın sahne aldığı kutlamada, büyükşehir belediyesi hanımlar lokallerinde eğitim gören kadınlar da halkoyunu gösterileri sundu. 
     
-Gökçek'in şiiri- 
     
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek burada yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı ve kadınlara yönelik hizmetleri hakkında bilgi verdi. 
    
Belediyeye ait iki sığınma evi bulunduğunu ifade eden Gökçek, 18 hanımlar lokalinden bugüne kadar yaklaşık 259 bin kadının yararlandığını, BELMEK kurslarından mezun kişi sayısının da 195 bini aştığını kaydetti. 
    
''Kadınlara ne yapsak azdır'' diyen Gökçek, her başarılı erkeğin arkasında bir kadın olduğuna inandığını söyledi. Gökçek, ''Emine Hanımefendi de aynı şekilde. Başarılı bir başbakanımız varsa bunu Emine Hanım'a borçluyuz. Kendisini sosyal etkinlikleri dolayısıyla kutluyoruz. Uludere'de gösterdiği merhamet gözleri yaşarttı, örnek oldu'' diye konuştu. 
    
Konuşmasını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kaleme aldığı şiirle noktalayan Gökçek'in, kadınlara hediye ettiği dizeler şöyle: 
    
''Sizin için her gün 8 Mart/ Bir güne değil, 365 güne sığmazsınız/ Dört mevsim baharsınız/ Rabbimin müjdesine mazharsınız/ Çünkü cennet ayaklarınız altında/ Allah'ın melek diye yarattığı kullarsınız/ Kutlu olsun 8 Mart Kadınlar Gününüz, Ama sadece 8 Mart değil tüm günler feda olsun'' 
     
-Emine Erdoğan'a Uludere teşekkürü- 
     
Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek de konuşmasında insanca yaşamayı ve saygıyı en çok kadınların hak ettiğini ifade ederek, kadınlara dayanışma çağrısı yaptı. 
    
Nevin Gökçek, ''Kadınların yanı sıra son zamanlarda erkekler de kadınların safhında yer almaya başladı. Bu çok sevindirici bir gelişme. Şiddetten uzak ve eşit bir dünya, ancak kadın ve erkeğin kol kola mücadelesiyle mümkün olabilir. Erkeği yetiştiren kadındır. Kadın dövülen değil övülen olmalı, kadın ezilen değil sevilen olmalıdır'' diye konuştu. 
    
Emine Erdoğan'a Uludere ziyareti dolayısıyla teşekkür eden Nevin Gökçek, ''Hepimiz sizi gözlerimiz yaşlı izledik, iyi ki varsınız. Ziyaretinizden dolayı sizlere minnettarız. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin'' ifadesini kullandı. 
    
Nevin Gökçek, Emine Erdoğan konuşmasını tamamladıktan sonra kendisine ''sosyal sorumluluk plaketi'' verdi. 
    
Konuşmaların ardından şarkıcı Funda Arar sahne aldı.