Melikşahlı öğrencilere ABD’den tasarım ödülü

Melikşah Üniversitesi öğrencileri, Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) ve Reed TÜYAP işbirliğiyle düzenlenen tüketim biçimlerinde farklılık ve kolaylık oluşturan, çevre etkisi gözetilmiş, yeni ambalaj tasarım önerileri geliştirilmesini hedefleyen, Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması’ndan ödülle döndü.

Melikşahlı öğrencilere ABDden tasarım ödülü
21 Nisan 2014 Pazartesi 12:16 tarihinde eklendi.

Yarışmada Melikşah Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencileri 'Mansiyon' ödülü aldı ve Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından organize edilen sadece öğrencilerin katılımına açık olan dünyanın en prestijli tasarım yarışması olan 'Worldstar Student' yarışmasına katılmaya hak kazandı.

18 farklı ülkeden 161 projenin katıldığı yarışmanın, Amerika’nın Virginia Eyaleti'nde Virginia Tech Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreninde Melikşah Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerinden Sümeyye Sarar ve Reyhan Çevik 'LOOP' adlı projesiyle ilk üç dereceye girerek, 'Worldstar Sudent Winner' derecesini kazandı.

ABD’de ödüllerini alarak yurda dönen öğrenciler Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yılmaz ile birlikte Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat’ı ziyaret etti. Rektör Mat başarılarından dolayı dereceye giren öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını beklediğini ifade etti.

'LOOP' PROJESİ

'Loop' projesi organik yumurta ambalajıdır. Kendi içinde sürgü sistemi olan üçgen biçimli yumurta ambalajı, üçgen formu sayesinde reyonda ekstra istiflenme imkânı sağlamakta ve yumurtanın prestijini artırmakta. Kartondan tasarlanmış ambalaj neredeyse hiç fire vermeyerek üreticiye büyük avantaj sağlamayı hedeflemekte.


CİHAN