Memur-Sen, Bosnalı öğrencilerle buluştu

Memur-Sen, İzmir’de eğitim gören Bosnalı öğrencilerle Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde buluştu.

Memur-Sen, Bosnalı öğrencilerle buluştu
13 Ocak 2013 Pazar 15:57 tarihinde eklendi.

 

Programa, Memur-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şube Başkanı Yrd. Dr. Recep Yiğit, İzmir Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği Genel Sekreteri Hayrettin Aydın, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü Kelhin Baran ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Programda konuşan Başkan Şenocak, 2 toplumun ortak tarihine ve değerlerine dikkat çekti. 2010 yılında 19. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı Saray Bosna’da yaptıklarını belirten Şenocak, Bosna’da faaliyet alanları ortak olan sivil toplum kuruluşları ziyaretleri ve ülke genelindeki gezilerinde ne kadar çok ortak nokta bulunduğunu ve Osmanlı’nın devam eden nesilleri olduğunu kaydetti. Şenocak, 2 toplumun benzer noktalarına değindi. İzmir’de çok güzel bir pazar sabahında bir araya geldiklerini, kendisinin de öğrenciliğinin İzmir’de geçtiğini belirterek İzmir’de her türlü sıkıntılarında yanlarında olacaklarının sözünü verdi.
 
Daha sonra konuşan İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, Bosna’da önemli makamlarda bulunan birçok kişinin eğitimini Türkiye’de aldığını belirtip Memur-Sen'e böyle bir organizasyon gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. 
 
T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü Kelhin Baran ise kurumlarının 2010 yılında kurulduğunu ve müsteşarlık düzeyinde direkt başbakanlığa bağlı olduğunu söyledi. Anadolu’nun güçlü olduğu sürece soydaş ve akrabalarının da güçlü olacağını kaydeden Baran, akraba ve soydaş öğrencilere her zaman kapılarının açık olduğunu belirtti.

CİHAN