Memur-Sen Kazlıçeşme mitingine katılacak

Memur-Sen Konfederasyonu, Mısır’daki askeri darbeye tepki için Pazar günü İstanbul Kazlıçeşme'de yapılacak mitinge katılma kararı aldı.

12 Temmuz 2013 Cuma 18:09 tarihinde eklendi.

Mısır'da yaşanan askeri darbeye tepki için Saadet Partisi öncülüğünde 400’e yakın sivil toplum kuruluşu tarafından pazar günü Kazlıçeşme Meydanı’nda miting gerçekleştirilecek. Memur-Sen’in de Mısır'da demokrasiye askeri müdahaleyi kınamak için Kazlıçeşme Meydanı'nda olacağı açıklandı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya’nın mitingde 707 bin üye adına bir konuşma yapacağı ifade edildi.

Memur-Sen olarak; her türlü demokrasi dışı tavrın karşısında, millet iradesinin yanında olduklarına vurgu yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz. Tıpkı, Arakan'da, Gazze'de, Suriye'deki mazlumların yanında olduğumuz gibi şimdi de Mısır halkının iradesinin yanında olacağız. Biz biliyoruz ki cuntacıların asıl amacı, Müslüman dünyasında ve İslam coğrafyasında halkların ekonomik ve siyasi olarak özgür kalmasını ve kendi ayakları üzerinde durmasını engellemek.

İslam ülkelerinin gelişmiş ekonomiler arasında yer almasının ve küresel rekabetin paydaşı olmasının önüne geçmeyi hedef alan darbeyi yapanların, halka ve demokrasiye değil emperyalist güçlere hizmet ettikleri açıktır. Darbeyi yaptıran iradenin, darbe karşısında sessiz kalan ve halkın iradesinin hiçe sayılmasına destek veren bildik küresel merkezler olduğu gün gibi açıktır.

Her seferinde demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden bahseden Batılı devletlerin ve emperyalist güçlerin insana ve demokrasiye bakıştaki çifte standardının yeni bir sahnesinin sergilendiğini görüyoruz. Demokratik olgunluk, Mısır halkının tercihlerine saygı duymayı gerektirir. Sandıkla gelen sandıkla gitmelidir. Mısır'daki darbe sonrası demokrasinin beşiği olarak gösterilen ülkelerin hiç birinden ses çıkmaması manidardır.

Bu nedenle Memur-Sen olarak Türkiye ve dünyadaki insani değerlerin, demokratik değerlerin yanında darbelerin, karanlık senaryoların ve yasadışı tüm oluşumların karşısında olmaya devam edeceğiz.”


CİHAN