Memura yüzde 30 zam!

Türkiye'de ilk defa bir memur sendikası valilikle masaya oturup zam sözleşmesi imzaladı

Memura yüzde 30 zam!
11 Mart 2011 Cuma 09:36 tarihinde eklendi, 1.233 kez okundu.

 

Bu sözleşmeyle, belediyelerden sonra il özel idarelerinde çalışan memurlar da sosyal denge sözleşmesiyle yüzde 30 oranında ilave zam almayı başardı.
 
Uygulamanın tüm valililikler ile üniversiteler için model oluşturması bekleniyor.
 
İLK ZAM BURSA'DA
 
Bursa İl Özel İdaresi'nde örgütlü Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Bursa Valiliği'nde bir ilki gerçekleştirdi. Bugün'ün haberine göre, sendika, Bursa Valiliği ve İl Özel İdaresi'nde çalışan toplam 157 devlet memuru için valilikle sosyal denge sözleşmesi imzaladı.
 
Bursa İl Genel Meclisi'nin 7 Şubat 2011 tarih ve 63 sayılı kararıyla imzalanan sözleşmeye göre, Bursa İl Özel İdaresi'nde çalışan tüm memurların maaşı, şubat ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 zamlandı. Toplam bir yıllık yapılan anlaşma, memurlara yılda en az 5 bin 40 lira ilave gelir anlamına geliyor.
 
EN DÜŞÜK BİN 820 TL
 
Sözleşme sayesinde elde edilen sosyal denge zammıyla birlikte il özel idaresinde çalışan en düşük dereceli memurun 1400 lira olan maaşı toplam 420 lira artarak 1820 liraya ulaştı.
 
En yüksek dereceden maaş alan teknik personelin 2 bin 500 lira olan maaşı ise 750 liralık ilave zamla 3 bin 250 liraya çıktı.
 
Sözleşmeye göre, BEM-BİR-SEN üyesi memurlar aldıkları zammın yüzde 2'sini, diğer sendika üyesi memurlar ise yüzde 4'ünü sendikaya "dayanışma aidatı" olarak ödeyecek.
 
SIRADA YENİ İLLER OLACAK
 
Sabah Gazetesi'nde de yer alan habere göre, BEMBİRSEN Başkanı Mürsel Turbay, valilikle yaptıkları özel sözleşmeyi, referandumla memurlara verilen "toplu sözleşme hakkı"na dayanarak gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Turbay, Bursa'nın model olacağını, ülke genelindeki tüm il özel idarelerde benzer sözleşmelerle memurlara ilave zam alabileceklerini belirtirken, "Daha önce bini aşkın belediyede benzer sözleşme imzalamıştık.
 
Şimdi sıra il özel idarelerinde. Samsun, Malatya, Ordu ve Van'da da Bursa benzeri sözleşmeler yapacağız. Bana göre özel bütçeli tüm kamu kurumlarında, üniversitelerde bu tip sosyal denge sözleşmeleri yapılabilir" dedi.