Memuru sevinderecek iki haber

Memur sendikaları ve hükümet arasında mutabakata varılan konulardan disiplin affı ve memura bir derece verilmesi düzenlemeleri tamamlandı. 2 düzenlemenin de süratle yasalaşmasının beklendiği ifade edildi.

Memuru sevinderecek iki haber
22 Nisan 2013 Pazartesi 11:26 tarihinde eklendi.

Takvim'in haberine göre, disiplin affı düzünlemesiyle, kamuda görev yapan ve görevden ayrılmış memurların 14 Şubat 2005'ten itibaren işlenmiş fiillerden dolayı verilen bazı disiplin cezaları son bir kez affedilecek.

 
Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik gibi suçlardan doğan cezalar af kapsamı dışında bırakılacak. Bunlar dışında verilen disiplin cezaları bütün sonuçlarıyla affedilecek. İlgililer hakkında disiplin soruşturması ve kovuşturması yapılamayacak.
 
Devam eden disiplin soruşturma ve kovuşturmaları işlemden kalkacak. Kesinleşmiş cezalar uygulanmayacak.
 
Disiplin affına ilişkin hükümler, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu ile 357 sayılı Askeri Hakimler Kanunu'na tabi personel için geçerli olmayacak. Memura derece düzünlemesiyle ilgili ise 1 derece verilmesi uygulamasından yararlanmayan memurların sorununu çözülüyor. 15 Ocak 2005'ten sonra işe başlayan memurlara 1 derece verilecek. Getirilen düzenleme ile 15 Ocak 2005'ten önce görevde olan memurlarla bu tarihten sonra memuriyete girenler arasında var olan derece farklılığı gideriliyor. Devlet memurlarının göreve başlangıç derecelerine 1'er derece ilave edilerek, düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra göreve başlayacak olanlar da 1 derece yükselmesinden yararlanacak. Artık yeni başlayan memurlar bir derece uygulamasından faydalanarak memuriyete başlayacak.