Men olayı bitirdi

Tüm planlarını Türkiye’de kalmak üzere yaptığını belirten Santos, yeni başlayan Arsenal macerasıyla ilgili olarak “Wenger ile görüştüm. Benden beklentileri olduğunu söyleyince transfer 2 günde bitti” dedi ve ayrılık gerekçesini anlattı

Men olayı bitirdi
31 Ağustos 2011 Çarşamba 11:43 tarihinde eklendi.

 

Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı Andre Santos artık dünyanın en iyi ligi olarak gösterilen Premier Lig’te mücadele edecek. 
 
Arsenal ile anlaşan ve dün sabah sağlık kontrolü için İngiltere’ye giden sambacı, ayrılık gerekçesi olarak Avrupa Kupaları’ndan men edilmeyi gösterdi.
 
Geçen sezonun ikinci yarısıyla birlikte takımın değişmez ismi olan Santos, “Türkiye’de gerçekten çok mutluydum. Eşim Sue Ellem ile uzun süre burada kalmak istiyorduk. Çocuğumuzun burada doğmasın istiyorduk. Ancak bu olaylardan sonra iş çok zorlaştı. Ben yine de ayrılık taraftarı değildim ama öyle bir teklif geldi ki, hem benim için hem de kulüp için çok uygundu. İki tarafta kazançlı çıktı. Kulüp benden zarar etmedi ben de büyük bir takımdan dünyanın en önemli ligine ve takımlarından birine gidiyorum” dedi.
 
‘WENGER BEKLENTİLERİNİ ANLATTI’
Brezilyalı yıldız İngiltere’ye hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda transferiyle ilgili ilginç açıklamalarda bulunarak, “O kadar ani gelişti ki ben bile hala şaşkınım. Toplam 2 günde transfer bitti. Benim için büyük sürpriz oldu. Transferden önce Wenger ile görüştüm. Beni takip ettiklerini ve benden beklentilerini anlattı. Sonrada anlaşma sağlandı” ifadesini kullandı. Kısacası Santos istemese de yaşanan gelişmeler sonunda F.Bahçe ile yollarını ayırmak zorunda kaldı.
 
‘HEM TEKLİF CAZİP HEM DE...’
Andre Santos, F.Bahçe ile yollarını ayırmasının nedenlerini de açıkladı... Brezilyalı yıldız, “Bu kararı almamdaki en büyük etkenlerden biri teklifin cazip olması ile birlikte 2014’te Brezilya’da yapılacak Dünya Kupası. Tüm Brezilyalı futbolcular bu kupada yer almak için büyük rekabet içinde. Bu yüzden kendilerine en uygun ligi ve kulübü seçiyorlar. Benim için de şu an en uygun kulüp Arsenal. Eğer bu olaylar yaşanmasa ve F.Bahçe Devler Ligi’nde yoluna devam etse kesinlikle ayrılmazdım. Yaşanan süreç tüm takımı çok zorladı. Her zaman gönlüm ve aklım burada Fenerbahçe ile olacak. Burada çok şey öğrendim. Avrupa tecrübesi kazandım. F.Bahçe’nin yeri benim için çok özel olacak” dedi.

Habertürk