Menderes son yolculuğuna uğurlandı

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in vefat eden oğlu Aydın Menderes için Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Törene Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da katıldı.

Menderes son yolculuğuna uğurlandı
25 Aralık 2011 Pazar 09:21 tarihinde eklendi, 1.170 kez okundu.

 

Aydın Menderes'in cenazesi, Atatürk Havalimanından konvoy eşliğindeki cenaze aracıyla Fatih Camisi'ne getirildi. Menderes'in Türk bayrağına sarılı tabutu, cami avlusundaki musalla taşına bırakıldı. 
    
Aydın Menderes'in cenazesinin önüne büyük boyutta bir fotoğrafı da yerleştirildi. Tabutun başında iki polis nöbet tutuyor.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'ne geldi. 
    
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, cenaze namazı öncesinde Fatih Camisi yanındaki Fatih Müftülüğü Kuran Kursu'nda vakit namazı kıldı.

Ailenin talebi olursa inceleme yaparız
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aydın Menderes'e yanlış teşhis konulduğu ve yanlış tedavi uygulandığı yönündeki iddialarla ilgili olarak, "Ailenin talebi olursa inceleme yaparız" dedi. 
    
Erzurum'da düzenlenen "İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı" kapanış konferansına katılan Bakan Akdağ, toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
    
Akdağ, bir gazetecinin, "Sayın Menderes'in eşinin 'yanlış teşhis konuldu, yanlış tedavi yapıldı' yönünde açıklaması oldu. Siz de tedavi hizmetleriyle yakından ilgilendiniz. Bu konuda soruşturma ya da inceleme yapılacak mı-" sorusu üzerine, ailenin talebi olursa inceleme yapacaklarını belirtti. 
    
Bakan Akdağ, şunları kaydetti: 
    
"Biliyorsunuz Sayın Aydın Menderes 34 gün Ankara Atatürk Araştırma Hastanesinde yattı. Oraya geldiği günden itibaren nakli sırasında eşi Ümran Hanım beni aramıştı. Naklini gerçekleştirdik. Oraya gelişinden itibaren arkadaşlarımız büyük bir itinayla tedavisini gerçekleştirdiler. Aile de yapılan hizmetten çok mutlu oldu. Rahmetli uzun süredir nörolojik açıdan bazı problemler yaşıyordu. Bunların tabii diğer hastalara göre tedavisi daha zordur. Kısa bir süre önce özel bir hastanede kalmıştı. Zannediyorum ifadeleri oradaki teşhisle alakalı. Ama o özel hastaneyle ilgili bir şey söylersem hastaneye haksızlık etmiş oluruz. Sonuçta çok iyi bir tedavi aldı, yoğun bakım hizmeti aldı." 
    
Bu arada eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes için Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni sona erdi. 
    
Törenin ardından Aydın Menderes'in Türk bayrağına sarılı tabutu, musalla taşından alınarak tekbirler eşliğinde omuzlarda cenaze arabasına taşındı. Cenaze aracı daha sonra, Topkapı'daki Anıt Mezar'a gitmek üzere yola çıktı. 
    
Bu arada, cenaze aracının arkasında 'Aydın Menderes' yazılı olduğu görüldü.