Menderes'e 51 yıl sonra "iade-i itibar"

Türkiye Büyük Millet Meclisi, idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in dosyasını 51 yıl sonra yeniden açıyor. Menderes'in avukatı Burhan Apaydın, Meclis Başkanlığı'na başvurarak müvekkiline "iade-i itibar" istedi.

Menderese 51 yıl sonra iade-i itibar
17 Aralık 2012 Pazartesi 09:07 tarihinde eklendi.

 

Hürriyet gazetesinin haberine göre, eski Başbakan Adnan Menderes'in avukatı Burhan Apaydın, Meclis Başkanlığı'na başvurarak müvekkiline "iade-i itibar" istedi.
 
Meclis Başkanlığı, başvuruyu Dilekçe Komisyonu'na havale etti. Komisyon, Apaydın'ın dilekçesini işleme koyarak, Adalet Bakanlığı ve Anayasa Mahkemesi'yle yazıştı.
 
Yazışmalar sonrasında Komisyon, Adnan Menderes'in yargılama dosyasının Başbakanlık'ta olduğunu belirleyerek gönderilmesini talep etti.
 
Dosyanın ulaşmasının ardından ise, iddiaların ve talebin incelenmesi için ağırlıklı olarak hukukçulardan oluşan bir bilirkişi heyeti kurulması kararını verdi.
 
Komisyon, bilirkişi heyetinden gelecek rapor sonrası, eski Başbakan Adnan Menderes'in davasıyla ilgili son kararı verecek.
 
Gelecek yanıtlar doğrultusunda Menderes'in idam kararının iptal edilip edilmeyeceği ve "iade-i itibar"ı gündeme getirilecek.