"Menderes'e iadeiitibar, istismara dönüşmesin"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Adnan Menderes'e iadeiitibar'' başvurusuna ilişkin,''Daha önce iadeiitibar verilmişti. Bunun tekrar gündeme getirilmesi, konunun istismara dönüşmesine neden olabilir'' dedi.

Menderese iadeiitibar, istismara dönüşmesin
20 Aralık 2012 Perşembe 19:52 tarihinde eklendi.

 

Meclis'te gazetecilerle sohbet eden Bahçeli, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in idam kararının iptali ve ''iadeiitibarı'' için Meclis'e yapılan başvuruyu değerlendirdi. Bahçeli, Menderes'e daha önce iadeiitibar verildiğini anımsattı. Milletin tek başına iktidara getirerek Menderes'e siyasi anlamda da iadeiitibar verdiğini ifade eden
 
Devlet Bahçeli, bunun tekrar gündeme getirilmesinin, konunun istismara dönüşmesine neden olabileceğini vurguladı. 
 
''Bu işe başlayacaklarsa o zaman İstiklal Mahkemeleri'nden başlamaları lazım'' diyen Bahçeli, toplumca benimsenen bakış açısını tartışmaya açmanın doğru olmadığını dile getirdi. 
 
''Hukuksal olarak verilecek iadeiitibar, Menderes ailesinin tazminat alabilmesinin de yolunu açar'' tartışmalarına da değinen Bahçeli, Menderes ailesinin tazminata ihtiyacı olmadığını kaydetti. 
 
Devlet Bahçeli, ''89 yılık Cumhuriyet tarihini tartışmaya açarak Türkiye'yi nereye götürmek istiyorlar. Bunu sormak gerekiyor. Menderes iktidarı döneminde siyasetin dışında olanların, o dönem çocuk olanların, ona iadeiitibar vermek istemeleri tuhaf. Ekonomik istikrara, toplumsal barışa ihtiyaç var. Geleceğe bakmak lazım. Bu tür tartışmalardan bir şey çıkmaz. Toplumsal barışla örülmüş olan Cumhuriyet kazağını sökmeye başlarsanız, bunu sonu nereye gider beli olmaz. 'Eşkıya Rıza'ya da itibar' dediler. Bu, 'İmralı'ya itibara' kadar gider'' diye konuştu.