Menderes'i idam ipiyle andılar

Doğru Yol Partisi (DYP) üyesi bir grup, merhum Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı vefatlarının 53. yıl dönümünde idam ipiyle andı.

Menderesi idam ipiyle andılar
17 Eylül 2014 Çarşamba 16:04 tarihinde eklendi.

Boynuna taktığı idam ipiyle Topkapı'daki anıt mezara gelen DYP Genel Başkan Danışmanı Mehmet Kıvanç Özel, geçen sene kefenli bir eylem yaptıklarını ve bunun üzerine Adnan Menderes’in ölüm saatinin 13.21 olduğunu bütün herkese ilan ettiklerini söyledi. Özel, “Doğru Yol Partisi çok şükür ki bu insanlara 13.21’de kutlama yapılmasını öğretti. Anma töreninin bu saatte yapılmasını insanlara öğretti. Bunun için gurur ve onur duyuyoruz. O bir efeydi. Vatanı için efelik yapıyordu. Hiçbir çıkar ve menfaat uğruna efelik yapmadı. Kendisini rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun!” diye konuştu.

DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu ise, “Bugün burada çok daha fazla bir kalabalık görmeyi arzu ederdik. Ne yazık ki çok fazla bir kalabalık göremiyoruz. Oysa bazı partilerden temsilciler buradalar. DYP olarak bugüne kadar hep anmalarımızı tam 13.21'de infaz saatinde yapmışızdır. Dört demokrasi şehidimiz, Türk siyasi hayatında çok önemli bir noktadır ve imzadır. Hayatlarını kaybetmiş olmaları gurur kaynağı olarak anılacaktır. Bu güne kadar o dönemi olumsuz gören bazı partilerin de temsilci göndermeleri demokrasi adına önemli bir gelişmedir.” ifadelerini kullandı.

Boyunlarındaki iple dua eden DYP’liler, daha sonra mezardan ayrıldı.


CİHAN