Menemen, 'inadına tiyatro' diyecek

İzmir'in Menemen İlçesi'nde, bu yıl 5'ncisi düzenlenen 'İnadına Tiyatro Festivali' kontej yürüyüşü ile başladı.

02 Nisan 2013 Salı 21:27 tarihinde eklendi, 1.002 kez okundu.

 

Menemen Belediyesi önünden başlayan kortej yürüyüşüne, ünlü tiylatüro oyuncuları Haldun Dormen, Turgay Tanülkü, Orhan Alkaya, Türkiye'nin dört bir yanından gelen 18 ayrı tiyatro grubu, sanatseverler ve 500 kadar Menemenli katıldı.

Kortej, belediye bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. "Sahne ışığımız, karanlığı boğacak", "İnadına tiyatro", "Yaşasın tiyatro", "Teşekkürler tiyatrosever başkanımız", "Hamlet, tespih çekmez" yazılı dövizler taşıyan tiyatrocular, yol boyunca "İnadına tiyatro" sloganları attı. Bazı Menemenliler de evlerinin balkonları ve işyerlerinin önünden korteje alkışlarla destek verdi.
 
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Ardından Bulgaristan'dan festivale katılan Yambol Tiyatrosu bir sokak gösterisi sundu. Menemen Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de zeybek oynadı.
 
Daha sonra kürsüye gelen usta tiyatrocu Haldun Dormen, "Burada bir çok güler yüzlü kişiyle karşılaştım. Bir tiyatrocu olarak böyle güzel bir organizasyona katılmak büyük mutluluk. 5 yıldır düzenlenen bu güzel festivalin tiyatro adına çok güzel şeyler kattığına inanıyorum" dedi.
 
Bugün saat 20.30'da Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle duayen tiyatrocu Haldun Dormen'e "Kubilay Onur Ödülü", Turgay Tanülkü'ye de "Kubilay Emek Ödülü" verilecek.
 
2-6 Nisan tarihleri arasında sürecek festival, çeşitli söyleşi, paneli ve sahnelenecek tiyatro oyunları ile devam edecek.

DHA