Meral Okay'ın servetini onlar kurtardı

Meral Okay'ın 10 milyon liralık servetine göz diken 2 dolandırıcının planını dikkatli noter başkatibi çözdü!

Meral Okayın servetini onlar kurtardı
09 Aralık 2012 Pazar 12:42 tarihinde eklendi.

 

Ünlü söz yazarı ve senarist Meral Okay'ın mirasına konmak için sahte kimliklerle noterden veraset ve satış vekâletnamesi çıkaran dolandırıcılar noter görevlisinin dikkati sayesinde planlarını gerçekleştiremedi. Dolandırıcılar, 10 milyon TL'lik serveti ele geçirmek için 9 Nisan'da vefat eden ünlü sanatçının babası ve ağabeyi adına düzenlenmiş kimlikleri kullandı.
 
30 Nisan günü Kartal 6. Noteri'ne giden bir şahıs, Muhteşem Yüzyıl dizisinin de senaristi olan Meral Okay'ın kardeşi İbrahim Mecit Katı olduğunu öne sürerek, Okay'ın vefatından kendisine düşecek mirasın takibi ve malların satışı için vekâlet vermek istediğini söyledi. Şahıs, İbrahim Mecit Katı adına düzenlenmiş bir kimliği de ibraz etti. Noter işlemleri sürerken inandırıcı olabilmek için de Meral Okay'la sözde anılarını noter görevlilerine anlattı. Noter görevlileri de evrakları hazırlayıp şahsa teslim etti. İki gün sonra, 2 Mayıs 2012'de bu kez Meral Okay'ın babası olduğunu iddia eden ikinci bir şahıs aynı notere geldi ve o da aynı gerekçelerle vekâlet hazırlatmak istediğini söyleyerek Okay'ın babası Mahmut Ata Katı adına düzenlenmiş bir kimliği ibraz etti. Noter yetkilileri 'sahte baba'nın da istediği evrakları hazırlayıp kendisine teslim etti. 
 
Tv8'den Yavuz Oymak, o noter katibi Orhan Yılmaz'ı buldu ve konuşturdu.. 
 
Noter Başkâtibi Orhan Yılmaz olayı şöyle anlattı :
 
"Evrakları tasnif ederken Mahmut Ata Katı'nın ismini gördüm ve  evrakları incelemeye başladım. Katı'nın kimlik bilgileri doğru görünüyordu ancak kimlikteki fotoğraf bir başkasına aitti. Durumu noterimize bildirdim ve olay polise intikal etti:"