Merdan Yanardağ tutuklandı

Ergenekon davası sebebiyle tutuklama kararı olan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Merdan Yanardağ tutuklandı
14 Eylül 2013 Cumartesi 19:08 tarihinde eklendi.

Ergenekon davası kapsamında hakkında tutuklama kararı olan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ dün akşam saatlerinde Yalıkavak beldesinde tatil için kiraladığı evde polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Bodrum ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Yanardağ, bugün sabah saatlerinde sağlık kontrolü için Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ardından adliyeye çıkarılan Yanardağ, nöbetçi savcıya ifade verdi. İfadesinin alınmasının ardından hakim karşısına çıkan Yanardağ, 'Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmak ve hükümeti yıkmaya teşebbüs' suçlamasıyla İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkkında verdiği 10 yıl 6 ay hapis kararı gereğince tutuklanarak Muğla E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Yaklaşık 8 saat boyunca işlemleri süren Yanardağ, adliye çıkışı gazetecilere, "Kararı hukuken, ahlaken ve vicdanen doğru bulmuyorum. AK Parti hükümetinin adaleti bu toplumu ve basını sindirmeye yönelik. Bu kararı kınıyorum ve protesto ediyorum." dedi.

"BODRUM'DA KİTAP YAZIYORDU"

Merdan Yanardağ'ın avukatı Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, karar ile ilgili olarak şunları söyledi: "Yakalama kararının yüze okunması ve tutuklama kararı verilmesi yolunda, İstanbul'dan gelen talimatı Bodrum Mahkemesi icra etti ve tutuklama kararı verildi. Kendisi savcılığın takdirine göre cezanın üst sınırı yüksek olduğu için Muğla Cezaevi'ne nakledilecek. Adalet Bakanlığı ile yapılacak yazışmalar gereği daha sonra İstanbul'a nakledilecek. Ayrıca bir kitap yazma hazırlığı vardı ve onu tamamlamak için dışarıda araştırma yapmak istiyordu. Onun için Bodrum'da kaldığını ifade etti. Zaten kendisini gördünüz kaçak, göçek bir durumu yoktu." dedi.


CİHAN