Merdiven yarışında takla attı

Tokat'ta 104 basamaktan oluşan ve halk dilinde, 'kırkbadallar' olarak bilinen merdivende düzenlenen yarışmada, 15 yaşındaki Barış Kurban dengesini kaybedince takla atarak yuvarlandı.

Merdiven yarışında takla attı
26 Eylül 2013 Perşembe 19:53 tarihinde eklendi.
 
Tokat Anadolu Gençlik Spor Kulübü tarafından, kent merkezinde bulunan kırkbadallarda merdiven çıkma yarışması düzenlendi. Bu yıl 5'incisi düzenlenen yarışmaya 40 kişi katıldı. Sporcular, 104 basamaktan oluşan merdivenlerde koşarak yarıştı.

Yarışmacılardan 15 yaşındaki Barış Kurban, yarışın son turunda dengesini kaybederek yere düştü. Taklalar atarak bir süre merdivende yuvarlanan Barış Kurban, vücudunun çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Arkadaşları tarafından yerden kaldırılan Barış Kurban, yarışı zor tamamlayabildi. Sağlık görevlilerin bulunmadığı yarış sonrası derece yapanlara ödülleri verildi.
 
Tarihi Kırkbadallar Merdiven Çıkma Yarışması Genel Koordinatörü Abdullah Yılmaz, "Badal kelimesi sadece Tokat yöresine has bir kelimedir. Merdiven ya da basamak anlamına gelmektedir. Biz bu yarışmayı tertip ederken aslında eşsiz tarihi doğal güzelliğine hayran olduğumuz Tokat'ın tarihinin, kültürünün bilinirliğine katkı sağlamak istedik" dedi. 

DHA