Meriç kıyısındaki 'Hayata Bağış Off-Road' yarışı

Organ bağışına dikkat çekmek amacıyla Edirne Meriç Nehri kıyısında yapılan “Hayata Bağış Off-Road Yarışı” nefes kesti

Meriç kıyısındaki Hayata Bağış Off-Road yarışı
04 Mayıs 2014 Pazar 16:05 tarihinde eklendi, 4.793 kez okundu.

Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Hayata Bağış Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen yarış Selimiye Camiiönünde başladı. Edirne Valisi Hasan Duruer’in start verdiği yarışa katılan araçlar Atatürk Caddesi üzerinden parkur alanına geçti. Meriç Köprüsü kıyısında askeri tatbikat alanına giren yarış araçları saat 12:30’da başlangıç noktasından hareket etmeye başladı.

Yunanistan’dan iki yarışmacının da katıldığı yarışta pilotlar zorlu parkurda bitiş noktasına ulaşmak için mücadele etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışta sürücüler zor anlar yaşadı. Engelli aşarak ilerlemeye çalışan sürücülerin bir kısmı zorlu araziye takılırken bazıları ise araçlarını devirmekten kurtaramadı. Yolda kalan ve araçları devrilene pilotların imdadına ise kurtarma ekipleri ve vatandaşlar yetişti. Kısa süre içerisinde kurtarılan araçlar yarışa kaldığı yerden devam etti.

Edirne Valisi Hasan Duruer, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da organ bağışına dikkat çekmek amacıyla “Organ-Road” adı altında İstanbul Otomobil Kulübü ile birlikte bu etkinliği birlikte yaptıklarını söyledi. Amaçlarının sadece Edirne’nin tanıtımı olmadığını açıklayan Duruer, “Aynı zamanda organ bağışına dikkat çekmek istedik. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda emeği geçenler teşekkür ediyorum.” dedi.

2009 yılında Akciğer nakli yapılan Kamil Hamidullah, organ nakli sayesinde yeniden hayata döndüğünü belirtti.

Hamidullah, “Organlarınızı toprağın altına sokmayın. Maide suresinin 32. ayetinde Allah der ki, 'Bir insanın hayatını kurtarmak bütün insanlığın hayatını kurtarmak gibidir.' Herkesi bu bilince sahip olmaya çağırıyorum.” diye konuştu.

Türkiye’de 1998 yılında ilk akciğer nakli yapılan Nuran Sağlam ise, “16 yıllık nakilli olarak nakil hastalarıyla birlikte çalışmak çok güzel bir şey. Dünyanın hiçbir yerinde organ nakli ile insanları uzun bir ömür vaad edilmiyor. Ben çok şükür 16 yılı doldurmak üzereyim. Benim de buradan çağrım kişiler vefat ettikten sonra organlarını gömmesinler. Hayata tutunmak için geride bekleyen hastalara bağışlasınlar. Organlarımız toprak olmasın, can olsun diyorum.” diye konuştu.


CİHAN