Meriç Otoyolu çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Ekaterina Zaharieva, Avrupa’yı Asya’ya bağlayacak olan Meriç Otoyolu çalışmalarını yerinde inceledi. Zaharieva, otoyolun Mayıs ayında hizmete açılacağını söyledi.

Meriç Otoyolu çalışmaları tüm hızıyla sürüyor
17 Eylül 2014 Çarşamba 14:23 tarihinde eklendi.

Otoyol tamamlandığında, Türkiye sınırından başkent Sofya’ya mesafe 300 kilometreye inecek. Özellikle Türk nakliyecilerinin bu projeden büyük fayda sağlaması bekleniyor.

Gazetecilere açıklama yapan Bakan Ekaterina Zaharieva, otoyolun Dimitrovgrad-Harmanlı kısmın Kasım ayı sonunda yeni hükümet tarafından açılabileceğini dile getirdi. Bulgar bakan, otoyol sayesinde kazalarda da önemli azalma beklediklerini vurguladı.

Çirpan şehri yakınlarında biten Trakya Otoyol’unun devamı olan ve Kapitan Andreevo (Kapıkule) gümrük kapısına kadar otoyolu projesinin bu yaz tamamlanması planlanmıştı. Fakat yağış ve su baskınları ile güzergahta ortaya çıkan tarihî eserler sebebiyle gecikme yaşanmıştı. Bakan Zaharieva, kamulaştırma konusunda da ciddi sıkıntıların ortaya çıktığını dile getirdi.

Bin kilometrekareye 3,8 kilometre otoyolun düştüğü Bulgaristan, bu alanda Avrupa’da son sırada yer alıyor.


CİHAN