Mers şüphelisi hastaneden kaçtı!

Van'da MERS virüsü taşıdığı şüphesiyle Erciş Devlet Hastanesine başvuran 28 yaşındaki Z.Y., Van'a sevk edileceği sırada kaçtı.

Mers şüphelisi hastaneden kaçtı!
23 Ekim 2014 Perşembe 20:17 tarihinde eklendi.
Sağlık ekiplerinin yanındayken kaçan Z.Y., yaklaşık 2 saat sonra Muradiye İlçesi yol ayrımında jandarma ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.
 
Suudi Arabistan'da hac farizasını yerine getirdikten sonra Van'a gelen ve Erciş İlçesi'nde oturan Z.Y. yüksek ateş şikayetiyle Erciş Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Z.Y., MERS virüsü taşıdığı şüphesiyle maske takılarak Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
 
Fakat bunu duyan Z.Y., karantinaya alınacak korkusuyla hastaneden kaçtı. Sağlık ekiplerinin durumu jandarmaya haber vermesiyle birlikte harekete geçen ekipler Z.Y.'yi Muradiye İlçesi yol ayırımında yakaladı. Yaşar, ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.
 
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de MERS virüsü şüphesiyle bir hastanın getirileceği haberi üzerine hastanenin Nöroloji servisi saatler öncesinden boşaltıldı. Güvenlik önlemlerinin arttırıldığı hastanede personelde maske taktı.