Mersin'de deprem, halk sokağa döküldü

AKDENİZ Mersin Körfezi açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem hissedildiği güney sahilindeki illerde vatandaşları sokağa döktü.

Mersinde deprem, halk sokağa döküldü
30 Temmuz 2015 Perşembe 07:12 tarihinde eklendi.
AKDENİZ Mersin Körfezi açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem hissedildiği güney sahilindeki illerde vatandaşları sokağa döktü.
 
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre saat 01.00'de merkez üssü Mersin Körfezi açıklarında 5,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Mersin, Adana, Hatay ve Gaziantep'te de hissedildi. Bu il ve ilçelerde sarsıntı ile birlikte uykularından kalan çok sayıda vatandaş, sokaklara çıktı. Vatandaşlar uzun süre sokaklarda beklerken, ilk belirlemelere göre deprem, can kaybı ve yıkıma yol açmadı.
 
GECEYİ PARK VE SOKAKLARDA GEÇİRDİLER 
 
Merkez üssü Akdeniz olan özellikle Mersin ve Adana'nın sahil bölgelerinde hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem, vatandaşların sokağa dökülmesine neden oldu. Yaklaşık 10 saniye boyunca binaları sallanan vatandaşlar, paniğe kapılıp parklara ve sokaklara çıktı. Deprem nedeniyle sokağa çıkan birçok kişi de geceyi araçlarında geçireceklerini söyledi. 
 
Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. Akdeniz'e kıyı birçok ilde hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi. 

DHA