Mersin'de evin avlusu çöktü

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir kadın, avlunun çökmesi üzerine kullanılmayan fosseptik kuyusuna düştü.

15 Kasım 2014 Cumartesi 16:37 tarihinde eklendi.

Talihsiz kadın Mersin Büyükşehir Belediyesi kurtarma ekibi (Merkur) tarafından kuyudan çıkartıldı.

Alınan bilgiye göre bugün saat 10.00 sularında Çağlayan Mahallesi Şehit Orhan Göçer Sokak'ta meydana gelen olayda, 2 çocuk annesi Nihal Cüce (46) oturduğu 2 katlı evin avlusunun içinde daha önceden fosseptik kuyusu olarak kullanılan, ancak kanalizasyon sistemine geçilmesinin ardından üzeri beton ile kapatılan noktada temizlik yaparken zeminin göçmesi sonucu fosseptik kuyusuna düştü.

Neye uğradığını şaşıran talihsiz kadın, yaklaşık 7 metre derinliğindeki fosseptik çukurundan bağırarak yardım istedi. İçinde 1.5 metre atık su bulunan kuyudan Nihal Cüce'yi çıkarmak için komşuları yardıma koştu. Durum, itfaiyeye ve 112 Acil'e haber verildi. Kuyunun çamurlaşmış zemine batmamak için ipe tutunarak bekleyen Nihal Cüce'yi bulunduğu yerden çıkarmak için MERKUR yardıma geldi. Cüce, merdiven yardımı ile kuyudan çıkartıldı. Olay yerine çağırılan 112 Acil ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kadın ardından Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nihal Cüce’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Meydana gelen olay karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen komşusu Döndü Türkmen ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ben sokakta, komşum ise avlu duvarının arkasındaydı, sohbet ediyorduk. Bir anda bir gürültü koptu ve komşum Nihal Cüce yardım edin, diye bağırdı: Ne olduğunu anlayamadım. İçeri girdiğim de bastığı zeminin çöktüğünü gördüm. Panikle bağırışlarımız üzerine Nihal’in çocukları ve komşular yetişti. Allah insanlarımızı görülmez kazalardan esirgesin.”


CİHAN